(FOTO) Premijer Plenković u Kijevu: Posjetio razorene gradove Irpinj i Buču: ‘Žalimo zbog svih nevinih žrtava’

Premjer Plenkpvić i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u posjetu Ukrajini (foto: Twitter)

Premijer Andrej Plenković u posjeti je Ukrajini, gdje se sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim. Nakon susreta s državnim vrhom uputio se u Buču i Irpinj gradove stradale u ruskoj agresiji na tu državu. U pratnji Plenkoviću je i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, a ukrajinski predsjednik ih je informirao o stanju u državi kao i posljedicama ruske agresija.

“Nakon susreta s državnim vrhom, posjetili smo Irpinj i Buču u blizini Kijeva, gdje su brojni civilni objekti razoreni tijekom ruske agresije. Žalimo zbog svih nevinih žrtava i brojnih Ukrajinaca koji su morali napustiti svoje domove”, napisao je premijer Plenković na Twitteru.

Kako je izvijestila Vlada RH, u sklopu posjete u Kijev se vratila i hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić koja će nastaviti djelovati iz tog grada odakle je otišla kad su krenuli žestoki ruski napadi.


Podsjetimo, jučer je objavljena vijest kako je su ruske snage zarobile Hrvatskog vojnika u Ukrajini, a MVEP je objavilo kako zajedno s ukrajinskim vlastima nastavlja raditi na slučaju.


Komentari