EKSKLUZIVNO Studenti muku muče zbog upisa na Pravo! ‘Istina je. Imali smo i problem s kadrom, otišli su nam ljudi’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Studenti su se portalu Zagreb.info anonimno požalili kako ne mogu podići studentske ugovore jer upis na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nije obavljen do kraja.

Problem je to za studente koji uz fakultet i rade pa muku muče s papirologijom. Provjerili smo o čemu je tu zapravo riječ. O svemu smo poslali upit Pravnom fakultetu.

“Na sve naše studijske programe proteklih je dana upisano preko 5000 studenata dok još mala grupa od nešto manje od 100 studenata čeka upis, ispis ili rješenje molbe za izvanrednim upisom diplomskog rada ili odobrenje željenog mentora završnog odnosno diplomskog rada.

Najkasnije danas do kraja dana svi ti studenti dobit će obavijest da će njihova molba biti riješena najkasnije do kraja ovoga tjedna. Ni jedan student neće izgubiti niti jedno pravo povezano s njegovim studentskim statusom.

Upisi i na drugim visokoškolskim ustanovama u Republici Hrvatskoj traju još i tijekom listopada te ni jedna od ustanova kod kojih se ostvaruju druga prava povezana sa studentskim statusom nema rokove koji bi eliminirali studente od pristupa tim pravima do kraja listopada”, odgovorio nam je dekan fakulteta Prof. dr. sc. Ivan Koprić.

Osim toga, otkrio nam je i da je više djelatnika otišlo s Pravnog fakulteta te da se radi na rješavanju tog pitanja.


“Odmah po preuzimanju dužnosti dekana odredio sam da se na rješavanju zaostatka nastalog uslijed pandemije, odlaska više službenika iz radnog odnosa i načina rada sustava za prijavljivanje molbi angažira dodatno osoblje”, objasnio nam je Koprić.


Komentari