DRAMATIČNE SCENE U AVIONU ZA ZAGREB: ‘Čuo sam neku čudnu buku, a onda je kapetan rekao da sustav ne radi’

Facebook/ Ilustracija

U Croatia Airlinesu priznaju da je na letu bilo problema…

Zrakoplov Croatia Airlinesa, koji je u četvrtak ujutro poletio iz Frankfurta za Zagreb, vratio se na pistu ubrzo nakon polijetanja. Došlo je do tehničkih problema, zbog čega zrakoplov nije nastavio let do Zagreba.

“Prijatelj mi je bio u tom avionu i rekao kako je sjedio uz krilo aviona te da je čuo buku kakvu inače ne čuje, a onda je kapetan rekao kako sustav ne radi dobro i da će se vratiti nazad. Navodno nisu mogli uvući kotače. To ga je iznenadilo, jer je mislio da su avioni CA-a ipak u boljem stanju. U Zagreb se vratio tek navečer, drugim avionom, tako da je izgubio čitav dan”, kazao je prijatelj jednog od putnika toga leta, prenosi Jutarnji.

U Croatia Airlinesu priznaju da je na letu bilo problema, kako tvrde došlo je do indikacije kvara na jednom od tri sustava hidraulike Airbusa 320. Kako se to dogodilo u početnoj fazi leta, odlučeno je da se avion preventivno preusmjeri u polazišnu luku.

“Ponavljam, riječ je o prevenciji i sve je napravljeno u skladu s kompanijskim sigurnosnim procedurama i preporukama proizvođača zrakoplova za takve situacije. Sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a želimo im se ispričati zbog neplaniranog poremećaja u putovanju”, izjavio je Davor Janušić, glasnogovornik CA.



Komentari