DRAMA ZAGREBAČKIH RODITELJA! Rezultati upisa u vrtiće trebali su biti danas, a pomaknuti su na petak: Evo što nam je ispričala jedna mama

Dječji vrtić Zapruđe, ilustracija (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Zagrebački roditelji ove godine proživljavaju prave drame kada su upisi u vrtić u pitanju. Znaju to i vrapci na grani, da je malene Zagrepčane teško upisati u vrtić, a ove godine i nešto teže zbog određenog broja djece roditelja-odgojitelja koji su odlučili izaći iz mjere.

Neugodna i, vjerujemo, stresna situacija dogodila se danas kada su vrtići diljem Zagreba na svoja ulazna vrata zalijepili obavijest kako se objava rezultata upisa pomiče na petak, a trebala je biti danas.

Obavijest iz vrtića, (foto: Zagreb.info)

U razgovoru s čitateljicom, koja je željela ostati anonimna, saznali smo kako joj je protekao upis i što misli da je u pozadini ove nagle odluke o pomicanju rezultata.

“Prijavu za upis u jaslice smo obavili online, bas kao i prošle godine s prvim djetetom – što je praktično i obavi se bez problema. Razgovor sa stručnim osobama iz vrtića smo obavili naknadno, nakon što smo dobili poziv iz vrtića. I taj dio je išao bez problema, sasvim ugodno iskustvo”, rekla nam je čitateljica. No, ugodno iskustvo zamijenila je neizvjesnost, a to iščekivanje se samo produžilo.

“Tada nam je i rečeno da će rezultati upisa u jaslice biti 8.6. u 15 sati. No, danas je stigla obavijest da će rezultati biti tek u petak. Do mene je došla informacija da je Grad stvorio kaos i da se sada pokušava sve rješiti. O čemu se radi, ne znam. Ali očito ima istine u toj informaciji čim se kasni s objavom rezultata”, rekla nam je čitateljica.

“Sva sreća pa smo mi morali sve predati na vrijeme”, piše jedna od članica Facebook grupe gdje se izmjenjuju iskustva roditelja vrtićaraca. Jedna mama se pita “zašto to objavljuju na dan kad su trebali biti službeni rezultati i to bez objašnjenja”, dok joj druga odgovara da “sigurno naštimavaju rezultate”.


Odgovor smo potražili kod Grada, pa ćemo ga i objaviti čim stigne.


Komentari