Drama u zagrebačkoj srednjoj školi: Profesor udarao učenika po glavi, slijedi mu otkaz

Školarac, ilustracija (Foto: Unsplash)

Nevjerojatna situacija dogodila se u jednoj srednjoj školi u Zagrebu. Naime, pojavila se snimka na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik.

Prema snimci, učenik je došao do profesora koji je sjedio za svojim stolom te mu je prišao vrlo blizu. Profesor ga je pokušao odmaknuti od sebe, no došlo je do tučnjave. U jednom trenutku profesor uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi.

Tučnjava profesora i učenika u srednjoj školi u Zagrebu (Foto: Index/Screenshot)

Profesor pritom pada na tlo. Nakon što ustane, učenika ponovo pokušava udariti predmetom. Na kraju se se uključili učenici koji su odvojili profesora i učenika i sukob se smirio. Ravnateljica škole slučaj je prijavila policiji, a spornom profesoru najavljen je otkaz.

Tučnjava profesora i učenika u srednjoj školi u Zagrebu (Foto: Index/Screenshot)

Izvanredan otkaz za profesora

“Škola je postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi.

Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika”, poručila je ravnateljica škole za 24 sata. 



Komentari