Drama na letu Croatia Airlinesa, avion kružio nad Zagrebom pa se vratio na pistu: ‘Nismo znali što se događa’

Avion, ilustracija (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Da se na nebu iznad zagrebačke zračne luke jutros odvijala prava drama dojavila nam je putnica zrakoplova koja je trebala letjeti do Kopenhagena. Naime, kako navodi, zrakoplov pun putnika kratko je okružio područje oko Zagreba te se vratio u zračnu luku.

“Jutros, let za Kopenhagen, trebali smo poletjeti u pola devet. Nakon kašnjenja konačno smo poletjeli, ali smo se isto tako brzo i vratili u Zagreb. Nakon uzlijetanja avion je napravio dva kruga pa se vratio u zračnu luku Franjo Tuđman, a pilot se krenuo ispričavati. Definitivno nije bilo ugodno jer ne znaš što se događa, a vidiš da nije sve kako treba biti”, navodi naša čitateljica.

Dodaje da se radilo o letu Croatia Airlinesa, a upit o cijeloj situaciji poslali smo kompaniji čiji odgovor o situaciji koja se odvijala na spomenutom letu prenosimo u cjelosti.

Letovi iz zagrebačke zračne luke (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

‘Otklanja se kvar’

“Jutros je nakon faze polijetanja redovnog međunarodnog leta Croatia Airlinesa iz Zagreba prema Kopenhagenu došlo do indikacije tehničkog kvara na sustavu za hidrauliku zrakoplova Airbus A319.

Posada zrakoplova je u skladu s propisanim sigurnosnim procedurama kompanije i proizvođača zrakoplova preventivno zatražila povratak u Zračnu luku Zagreb, gdje je zrakoplov potpuno sigurno sletio. Zbog preventivnih razloga, problema sa hidraulikom te posljedično sa upravljačkim sustavom prednjeg podvozja zrakoplov je nakon slijetanja ostao na uzletno sletnoj-stazi te je zatim servisnim vozilom odvučen na stajanku MZLZ.

Zrakoplov je povučen iz prometa i na njemu se obavlja tehnički pregled i otklanja kvar, a o putnicima s navedenog leta vodila se sva pripadajuća skrb u skladu s odredbama europske regulative te su do krajnjeg odredišta prevezeni tijekom dana”, navode iz Croatia Airlinesa.


Zagrepčanka došla iz trgovine kući pa doživjela šok: ‘Svašta sam sasula na glas kad sam to shvatila’


Komentari