Drama na autocesti, dogodila se nesreća: Kamion udario u ogradu, izlilo se gorivo

Kolona automobila, ilustracija (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Prometna nesreća na autocesti A1 u smjeru mora dogodila se danas poslijepodne. Kako su nam javili iz policije, do nesreće je došlo kada je kamion udario u zaštitnu ogradu te je došlo do curenja goriva iz vozila.

Iz policije navode da se trenutno radi na saniranju i čišćenju ceste. Zbog nesreće se promet na tom dijelu autoceste trenutno odvija jednim trakom, a došlo je i do stvaranja velike kolone vozila duge čak 18 kilometara.

“Zbog prometne nesreće od 54+500 km do PUO Vukova Gorica u smjeru Dubrovnika vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zatvoren je ulazni krak na PUO Vukova Gorica u smjeru Dubrovnika. Kolona vozila je oko 18km”, javljaju iz HAK-a.

Gužve na autocestama (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Stanje na cestama

Nadalje, povremeno se prekida promet kroz tunele Grič i Plasina u smjeru Zagreba, zbog sprječavanja stvaranja zastoja u tunelima. Pred naplatnom postajom Lučko u smjeru Zagreba kolona je dva kilometra, pred naplatom Demerje kolona je oko jedan kilometar.

Na A3 Bregana-Lipovac povećana je gustoća prometa između čvora Buzin i Zagreb istok u smjeru Lipovca, te između čvorova Zagreb istok i Zagreb zapad u smjeru Bregane, moguća su povremena usporavanja i vožnja u koloni.

Na A7 Rupa-Križišće je vozilo u kvaru između tunela Sveti Kuzam i čvora Sveti Kuzam na kolniku u smjeru Križišća. Promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine, povećana je gustoća prometa između graničnog prijelaza GP Rupa i čvora Orehovica u smjeru Rupe.


Policajci zaustavili automobil pa se iznenadili: Takvo stanje nisu očekivali

Na Krčkom mostu je kolona vozila u pokretu u smjeru kopna od Malinske. Na DC8 Jadranska magistrala vozi se usporeno na prilazima Crikvenici, Zadru, Šibeniku, Splitu, Trogiru, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Zbog lokalnih i povremenih pljuskova moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, napominju iz HAK-a.


Komentari