Na novom prosvjedu roditelja-odgojitelja djeci govorili dvije užasne stvari za Tomaševića

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Ispred Gradskog poglavarstva održan je još jedan prosvjed, odnosno mirno okupljanje, roditelja-odgojitelja koji žele poručiti gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću kako im je zbog ukidanja mjere Božić ukraden. Prema Indexu, djeci su prosvjednici pričali priče o “zlom gradonačelnilku”, ali i da “mrzi dvije stvari – Božić i roditelje”.

No, čini se kako je čitanje priče o zlom gradonačelniku privuklo nešto manje prosvjednika no inače, jer ih je prema Index.hr-u, bilo nekoliko desetaka.

“Danas smo se ovdje okupili kako bi opet upozorili gradonačelnika da se ne slažemo s Odlukom poslanom u Skupštinu, danas je bio zadnji dan Javnog savjetovanja. Ovaj naš prosvjed smo nazvali Kako je Tomica ukrao Božić iz razloga što bi ta Odluka trebala biti donesena u prosincu kada su Božićni blagdani”, rekla Ljiljana Dragić jedna od osnivačica inicijative Djeca su naša budućnost.

Foto: Večernji list screenshot

Najavila je Dragić da će i dalje prosvjedovati, “9.12. je sjednica Skupštine, tamo ćemo biti od ranih jutarnjih sati, pa ćemo vidjeti kakav će Prijedlog bit donesen, kakav će ići na sjednicu, pa nastavljamo dalje”.

Ana Marija Berbić Lacko, predsjednica Hrvatske udruge roditelja-odgojitelja najavila je “da će svi iz oporbe ići s amandmanima.”

“Nadam se da će s amandmanima ići prema proračunu jer u proračunu moraju ostati sredstva koja su i dosad bila rezervirana kao bi se osigurala stečena prava”, rekla je.


Što se tiče ostalih amandmana, Berbić Lacko je rekla da će neki ići u smjeru očuvanja mjere, a neki u smjeru kompenzacijskih mjera.

Foto: Večernji list screenshot

Razgovori s premijerom

“To više nije samo lokalni problem i želimo i pozvati premijera i predsjedniku države, i Uredu za demografiju koji je nadležan za ovu problematiku, pa i državnoj tajnici. Mi od nikoga nismo dobili u deset dana, niti jednog odgovora”, istaknula je Berbić Lacko iz HURO-a.

Potencijalne tužbe

O pitanju potencijalnih tužbi Ana Marija Berbić Lacko odgovara kako je odvjetnički tim spreman.

“Ide se, koliko sam upućena, Višem Upravnom sudu da se ocijeni zakonitost ove Odluke.

Na pitanje jesu li spremni za kompromis Berbić Lacko odgovara da ne žele da ova Odluka ne dođe na dnevni red Skupštine, “to je prvi korak da se otvori dijalog i da se krene prema osnivanju Radne skupine, pa da dalje idemo u rješavanje problema. ”

 


Komentari