Došli uživati na Sljeme pa ostali razočarani: ‘Organizacija na vrhuncu, nema što’

Gužva na Sljemenu (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

“Naoružani” sanjkama, velik broj Zagrepčana i njihova djeca proteklog su vikenda pohrlli na Sljeme kako bi mogli uživati u zimskim radostima. Ogromni su bili redovi ispred Sljemenske žičare, a gužve su bile i na Činovničkoj livadi, gdje su se najmlađi rado spuštali po snijegu.

Građani nahrlili na zagrebačku goru: Još malo sanjkanja, a onda počinje skijališna sezona

No, onih sa skijama nije bilo jer skijališna sezona još nije počela. Prije nekoliko mjeseci je odjeknula informacija kako je sjedežnica koja vozi do Crvenog spusta neispravna te da će zbog toga ta staza biti posve zatvorena.

No, među zimskim rekreativcima koje smo vidjeli za vikend na Sljemenu pronašli smo Zagrepčane koji su iskazili frustraciju nedovoljnom razinom komunikacije.

Što je sa žičarom

“Hoće li biti skijanja? Kad? Hoće li se moći koristiti druge staze? Zašto se ranije nisu sjetili popraviti žičaru nego reagiraju sad kad je ‘krepalo’? Što ako i ostale vučnice otkažu poslušnosti? Organizacija i komunikacija s građanima na vrhuncu, nema što”, mogo se čuti među nezadovoljnim posjetiteljima Medvednice.


O svemu tome upitom smo i mi pitali ustanovu Upravljanje sportskim objektima, a u međuvremenu su počele curiti i neke informacije.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kad kreće sezona

Tako je jučer rečeno za HRT da je plan sezonu skijanja započeti do kraja siječnja, zaključno s 28. siječnja.

“Nova vučnica koja je nastradala u nevremenu je neupotrebljiva, grad je to shvatio vrlo ozbiljno, trenutno su već oformili radnu skupinu u kojoj ćemo raspisati natječaj. Vjerujem da će to biti vrlo brzo gotovo, već krajem ove godine ili početkom sljedeće”, rekao je za HRT Gordan Previšić, voditelj skijališta Sljeme.

Građanima će, kad počna skijališna sezona, na raspolaganju biti Bijeli i Zeleni spust te Činovnička livada. Pitanje je samo kakvo će nas vrijeme čekati te hoće li temperatura biti dovoljno niska za nastavak uživanja u zimskim radostima.


Komentari