Djevojku zateklo pitanje župnika dok je blagoslivljao kuću: ‘Pregrizla sam jezik’

Svećenik, ilustracija (Foto: Pexels)

Počeo je period blagoslova kuća kada katolike posjećuje svećenik koji uz molitve i pjesmu, kratko i porazgovara s ukućanima.

No, jedan takav blagoslov prekipio je studentici koja se požalila na Redditu.

“Kako najbrže odvratiti mlade od crkve? Obožavam kad dođu blagdani pa dođe sezona blagoslova kuća. I onda fokus bude na svemu, a najmanje na blagoslovu kuće. Ispitaju te kao da si na strijeljanju, kad se udaješ, kad ćeš imat djecu itd. Tko zna da je blagoslov kuće trajao malo duže možda bismo došli i do krvne grupe i intolerancije na laktozu.

Jedna stvar podijelila vjernike uoči blagoslova obitelji: ‘To nije i ne bi trebalo biti obavezno’

Šećer na kraju kaže mi župnik, želim ti da se udaš. Ja u glavi wtf? Rekoh hvala, al’ polako ima vremena. Župniku iznad glave odmah ? i pita moju mater kad se ona udala. Nakon što je rekla 20 prokomentira kako je sad pravo vrijeme i za mene. Ma ok reko, zasad je faks na prvom mjestu. Župnik uzvraća ‘prvo živjeti, a onda filozofirati’ i kako kad mi roditelji već financiraju studij da je vrijeme i da se udam.


Kak je bio u odlasku pregrizla sam jezik iako sam imala još štošta komentirat, reko ajd neka ga”, pojadala se studentica.

Svećenik, Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

‘Od čega ti živiš?’

“Ne treba ih odvraćati. Sami nas odgurnu od sebe. Samo pusti vremenu”, “Vrati li novac ako vidi da je obitelj u nevolji?”, “Okej frende, pa od čega ti živiš? Od filozofiranja. Sjedi, jedinica”, nizali su se komentari Redditovaca.

ČUVAJTE SE LAŽNIH SVEĆENIKA Blagoslivljao kuće, prevario dijete i stariju osobu

Ipak, neki su istaknuli kako posao župnika i je da ‘izvidi’ situaciju u obitelji.

“To i jest poanta blagoslova kuće! Točnije, poanta je da župnik jednom godišnje uđe u svaki dom i ispita situaciju u obitelji u smislu je li ta obitelj u nekoj nevolji, drži li se vjerskih istina i crkvenih pravila”, zaključio je jedan komentator.


Komentari