Djelatnici zagrebačke bolnice šokirani slučajem: ‘Pustili su ženu da iskrvari’

Žena u bolnici, ilustracija (Foto: Pixabay)

U redakciju portala Zagreb.info stiglo je pismo ogorčenih djelatnika jedne zagrebačke bolnice (podaci poznati redakciji) kako je kod njih umrla pacijentica (1961. godište), zbog iskrvarenja nakon biopsije jetre.

U pismu stoji kako je pacijentici (podaci poznati redakciji) radiolog radio biopsiju jetre 26. ožujka 2024. godine pod CT-om. Djelatnici tvrde kako je pacijentica nakon tako opasne procedure, nakon koje može krvariti u trbuhu, ostala ležati umjesto da je bila pod stalnim nadzorom te dodaju kako je to nedopustivo.

“27.3. u 15 sati je pacijentici rađen CT abdomena s pitanjem da li krvari u trbuhu. CT je potvrdio da ima “svježeg hemoragičnog sadržaja” uz slezenu i uz jetru što znači da krvari. Pacijenticu je trebalo hitno operirati i to odmah. Zar je moguće raditi biopsiju jetre i poslije ju vratiti u bolesničku sobu na odjel da iskrvari, tko je to dozvolio i organizirao?

Bolnica, ilustracija (Foto: Pixabay)

Žena iskrvarila

Nisu je operirali iako je na CT-u prije dva dana bila vidljiva svježa krv u trbuhu. Pustili su je da iskrvari, umrla je 29.3. ujutro u 6 sati radi iskrvarenja i sad zataškavaju da je umrla od proširene maligne bolesti zbog karcinoma dojke.

To je laž! Netko je čak napisao zahtjev da se ne provede obdukcija jer bi to bio još jedan dokaz na sudu (ima već dokaz na CT-u) da je umrla zbog iskrvarenja”, napisali su u pismu ogorčeni djelatnici.

Kako bismo provjerili navedene tvrdnje ogorčenih djelatnike te bolnice, pitali smo ravnateljstvo bolnice da nam objasni što se to dogodilo u bolnici prije 11 dana. Na naš upit dobili smo odgovor kako je po primitku anonimnog pisma ravnatelj bolnice odmah naložio unutarnji nadzor.


Čim dobije više informacija, portal Zagreb.info obavijestit će o njima i zainteresiranu javnost. Podatke o bolnici nismo objavili jer su nam ove optužbe poslali anonimni djelatnici pa zbog toga još uvijek provjeravamo njihovu istinitost. No, ipak, objavom teksta, u interesu javnosti, želimo upozoriti pacijente u bolnicama da budu posebno oprezni kad je u pitanju skrb o njihovom zdravlju.


Komentari