Dječak šokirao na suđenju za masakr u Beogradu: ‘Ubio sam ih jer sam se osjećao odbačeno’

Suđenje u Beogradu (Foto: / CROPIX)

Dječak osumnjičen za masakr u beogradskoj osnovnoj školi svjedoči danas na Specijalnom sudu, a u sudnici se nalazi njegova majka, kao i roditelji ubijene dece. Tijekom svog iskaza, rekao je rečenicu koja je izazvala kaos na suđenju.

Naime, kao razlog zbog kojeg je počinio masakr naveo je osjećaj odbačenosti od druge djece, što je izazvalo “kaos” u sudnici i nevjericu roditelja žrtava.

“Osjećao sam se odbačenim od druge djece i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da bih to učinio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati”, rekao je između ostalog, prenosi srpski portal Telegraf.

Odavanje počasta žrtvama masakra u beogradskoj osnovnoj školi (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Govori pred sudom

Podsjetimo, dječak je danas prvi put izveden iz dečje psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od kada je uhićen. Također prvi put govori pred sudom, a do sada je izkaz dao pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kada je govorio putem video linka, uz prisustvo tužitelja i majke u prostoriji.

S obzirom da je odlučio kako će svjedočiti, odgovara na pitanja suda, tužiteljstva, odvjetnika i oštećenih.

Dječak je odvojen od ostalih sudionika u postupku. Na web stranici Višeg suda u Beogradu, a u vezi s njegovim Posebnim odjeljenjem, odnosno Specijalnim sudom, navedeno je da su zaštićenim i osetljivim svjedocima namijenjene dve posebne prostorije u kojima borave dok čekaju početak svjedočenja, kako bi bio izbjegnut susret s okrivljenima i njihovim obiteljima, a u ovom konkretnom slučaju kako bi bio zaštićen identitet maloljetnika.


Od samog ulaza u zgradu suda, uz osjetljive svjedoke je uvijek netko od zaposlenih u Službi, a pratitelj može biti osoba od povjerenja. U slučaju dječaka, s njim je psihijatar, koji je utvrdio je li zdravstveno sposoban za svjedočenje. Dječak se sumnjiči za ubojstvo devetero učenika i redara.

Ponovno ispitan dječak ubojica iz Beograda: Otkriveno što je sve rekao, prvi put je izrazio žaljenje zbog masakra koji je počinio


Komentari