Direktor Čistoće o odronu: ‘Nisam kriv, sutra nastavljamo s radom’

Davor Vić, direktor Čistoće. (Foto: Nera Simic/CROPIX)

Novi odron na Jakuševcu šokirao je Zagrepčane. Troje djelatnika je ozlijeđeno, jedan od njih u nesreći je izgubio ruku. Šef zagrebačke Čistoće, Davor Vić koji je danas ponudio svoju ostavku gostovao je u Dnevniku Nove TV.

‘Ne smatram se krivcem’

Rekao je da će dati ostavku ako se utvrdi njegova osobna odgovornost i odgovornost zagrebačke Čistoće u zadnje dvije godine da su uzroci ovih odrona.

Davor Vić (Foto: Screenshot: Novatv)

“Ja sam odgovoran kao osoba koja vodi Čistoću, ali ne smatram se krivcem i ne smatram da je Čistoća napravila išta loše u zadnje dvije godine otkad ju ja vodim po pitanju ova dva incidenta”, poručio je pa istaknuo kako nije zadovoljan zbog dva odrona za vrijeme njegovog mandata, ali da čekaju da se utvrdi odgovornost i krivica te da će se onda vidjeti što dalje.

Sin teško stradalog radnika Čistoće: ‘Takav je bez ruke preskočio ogradu’

U utorak se nastavlja odlaganje

“Inspekcije su izašle na teren i inspekcija zaštite rada je dala privremenu mjeru da se odlagalište može koristiti na zadnjoj plohi 6-3 odnosno plohi koja je najudaljenija od epicentra gdje se dogodio onaj prvi odron u radijusu od 300 metara tako da sutra nastavljamo s tim aktivnostima uz pojačan oprez sa svim mjerama sigurnosti”, izjavio je Vić.


Odron
(Foto: Damir Krajac/CROPIX)

‘Nećemo dolaziti raditi’

Ljutiti radnici i sindikati poručuju kako radnici neće dolaziti na odlagalište na Jakuševcu i kako neće raditi dok se ne utvrdi da je ondje sve potpuno sigurno za njih i njihovo zdravlje.

Novi problemi nakon odrona, pobunili se i radnici: ‘Ne idemo na Jakuševec’

“Odvoz otpada će sutra izgledati na način da, ako netko pismeno ili na neki drugi način osigura sigurno ‘kipanje’ na deponiju, onda će se vjerojatno to moći napraviti”, kazao je za HRT Mumin Hodžić, predstavnik Sindikata komunalnih radnika i vozača zagrebačke Čistoće.

Podsjetimo, Trojicu radnika koji su stradala uslijed odrona otpada na Jakuševcu je odvezla Hitna, jedan je teže ozlijeđen, hitno je operiran u KBC-u Zagreb gdje mu je amputirana ruka.

Iz KBC-a Zagreb su priopćili kako je teško ozlijeđeni radnik 59-godišnji muškarac, ostao je bez nadlaktice te ima tri slomljena rebra. Ima i frakturu torokalnog kralješka, a to su sve teške tjelesne ozljede.

 

 

 


Komentari