Dijete hodalo po autocesti: Kad ga je policija pronašla, šokirao priznanjem

Autocesta (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

U ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, slovenska policija primila je šokantnu dojavu o djetetu s ruksakom koje pješači autocestom na potezu od Trebnja do Mirne Peči. Dojava je stigla u 5 sati ujutro, a reakcija policije bila je brza i odlučna.

Kako izvještava RTV Slovenija, policajci su odmah krenuli trasom kojom je dijete pješačilo te su ubrzo primijetili dijete kako hoda uz rub prometnice. Policija je brzo intervenirala i odvela dijete u policijsku postaju, gdje je dječak objasnio svoju neobičnu jutarnju avanturu.

Naime, dječak je u ranim jutarnjim satima donio odluku da će maksimalno iskoristiti dan odmora i pješice se uputiti iz Trebnja u posjet prijatelju u Novo Mesto. Roditelji dječaka nisu imali nikakvu informaciju o njegovoj namjeri, a još manje su znali da je za svoj put izabrao opasnu rutu – autocestu.

Put od Trebnja do Novog mesta (Foto: Google maps)

Otac spavao

Policija je odmah obavijestila zabrinutog oca, koji je ubrzo stigao u postaju. Otac je izjavio kako je spavao te nije bio svjestan da je dječak napustio kuću.

“Sve je dobro što dobro završi. Policija također zahvaljuje pažljivom vozaču koji nas je obavijestio o ponašanju dječaka i pomogao da se incident sigurno okonča,” stoji u priopćenju policije.

Ovaj incident srećom je završio bez posljedica, zahvaljujući brzoj reakciji policije i pažljivosti građana.


Dovezla dijete u školu pa požalila zbog viđenog prizora: ‘Stvarno netko treba nastradati’


Komentari