DHMZ izdao upozorenje za Zagreb: Očekuju se dramatični vremenski uvjeti

Mećava (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je vremensku prognozu za naredno razdoblje te izdao crvena, narančasta i žuta upozorenja za velik dio zemlje. Alarm je upaljen i za Zagreb.

Žuto upozorenje na vjetar izdano je u Zagrebu, Karlovcu i Osjeku, gdje se očekuju jaki i olujni udari sjeveroistočnog, a ponegdje i sjeverozapadnog vjetra.

Problemi u Zagrebu i izvan njega: Gužve posvuda, usporeno se vozi na obilaznici

Pretežno oblačno uz snijeg te stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju i u okolici grada i debljeg. Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni, ujutro i vrlo jak, u okolnom gorju kratkotrajno olujan. Temperatura zraka u padu, poslijepodne od -2 do 0 °C, prgonoza je za Zagreb danas, dok se sutra očekuje sunčano i hladno uz uglavnom slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -7 u okolici do -3 u središtu grada, a najviša dnevna između 2 i 4 °C.

U unutrašnjosti će u petak ujutro uz pad temperature zraka kiša prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača,  a do kraja dana olujna bura proširit će se duž cijele obale.


Snijeg doveo do problema u prometu (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Temperatura u padu

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom oborinom, ponegdje i grmljavinom. U unutrašnjosti će ujutro uz pad temperature zraka kiša prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, u gorju i debljeg.

Snijeg se očekuje ponegdje i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a nošen vjetrom i uz obalu, moguće i na nekim otocima.

Zagrepčani u šoku od jutra zbog nagle promjene: ‘Kad sam ustala skoro sam pala u nesvijest’

Vjetar umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverozapadni, u Gorskoj Hrvatskoj s olujnim udarima, pa je mjestimice vrlo vjerojatna i mećava.

Na Jadranu će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo već ujutro na sjevernom dijelu okretati na olujnu buru, pod Velebitom i orkansku, a do kraja dana proširit će se duž cijele obale.

Temperatura zraka u postupnom padu, popodne u unutrašnjosti od -4 do 2, na Jadranu od 3 na sjeveru do Celzijevih stupnjeva na krajnjem jugu.


Komentari