DELOŽIRANI VJERNICI SA SAVICE: Susjedi su se protivili gradnji crkve u parku, a nakon više od dva desetljeća tradicije, oduzeta im i lokacija u školi

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Zbog toga što se OŠ Jure Kaštelana priprema za rušenje i rekonstrukciju, u problemu su se našli tamošnji učenici, ali i vjernici. Naime, stanovnici Savice, njih oko 8000, već 22 godine u predvorju škole nedjeljom slave misna slavlja.

Kako javlja Večernji list, sada će se pak morati preseliti u pastoralni centar u Ulici Zvonimira Rogoza u kojem ne postoji adekvatan prostor za euharistijsko slavlje. Radi se naime o poslovnom prostoru u prizemlju zgrade gdje će se sada stisnuti minidvorana i minikapelica, a koji se trenutno koristi za tjedna bogoslužja, župne kateheze, rad župnih vijeća i župnog ureda, sve redom okupljanja koja ne objedinjuju mase ljudi.

No, morat će se snaći. Iz župe govore kako će biti primorani povećati broj dnevnih misa, ali i svećenika koji iste predvode. Ipak, sama situacija ljuti ih jer dozvolu za korištenje predvorja škole za misna slavlja imaju još od 1999. godine, a od tada ništa nije učinjeno kako bi im u kvartu bila izgrađena crkva.

To je pak pokušano ishodovanjem lokacijske dozvole za gradnju crkve u dijelu parka Trnjanska Savica, no svi se sjećamo kako je to završilo. Stanovnici su se naime pobunili pa je čak organiziran i prosvjed na kojem je sudjelovao i sadašnji gradonačelnik Tomislav Tomašević. Tada je sve stalo.

Velečasni Antun Vukmanić, koji je u nedjelju održao posljednju misu u prostoru škole govori kako je na tom području u međuvremenu pak niknulo devet stambenih zgrada, no mjesta za crkvu još nema.



Komentari