CitizenGO IMA NOVU KAMPANJU: Ukoliko i vi smatrate kako su današnje lektire neprimjerene, potpišite peticiju

CitizenGO

Do sada je peticiju potpisala 3.452 osoba, a potrebno im je 5.000 potpisa.

CitizenGO je zajednica aktivnih građana koji surađuju koristeći online peticije i pozive na djelovanje radi zaštite i unapređenja života, obitelji i ljudskih prava. Svojim djelovanjem žele osigurati da oni koji su na vlasti poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinaca.

Tako su i ovaj put porkenuli peticiju pod nazivom “Ukidanje vulgarnih lektira za osnovne i srednje škole“, jer kako smatraju lektire predložene novim predmetnim kurikulom svojim sadržajem nikako nisu prikladni za djecu i mlade.

Na njihovim službenim stranicama stoji: “Jedino gradivo koje je ponuđeno je popis lektire. No zapravo izbora u ponuđenom nema, jer sva djela na tom popisu govore da je svijet jedno ružno mjesto u kojem pojedinac strada, umjesto da nude smisao i optimizam. Neka od tih djela obiluju perverzijama, pornografijom, pedofilijom, vulgarizmima i neprimjerena su nastavi jer nisu u skladu niti s dobi niti s kulturnim i životnim iskustvom učenika, a krše i estetski kriterij te su u suprotnosti s uljuđenim komuniciranjem i bontonom u nastavi.”

Do sada je peticiju potpisala 3.452 osoba, a potrebno im je 5.000 potpisa. Ukoliko želite podržati ovu kampanju kliknite ovdje i potpišite peticiju.



Komentari