ČAROBNI ETNO PARK! Mjesto gdje stres staje, buka nestaje, a sunce kao da nikad ne zalazi!

Foto:Etno park Zagreb

Ako razmišljate gdje biste proveli odmor, predstavljamo idealno mjesto, daleko od svakodnevne vreve, u miru zelenila.. Seoski turizam ispunjava očekivanja i mlađih i starijih i to kroz sva godišnja doba uz poznato gostoprimstvo i pun stol ukusnih specijaliteta autohtone, domaće kuhinje.

Foto:Etno park Zagreb

Etno park Zagreb

Sedam kilometara od aerodroma „Dr. Franje Tuđmana”, pak, i 13 kilometara od samog centra grada, točnije u naselju Mala Mlaka, nalazi se čarobni Etno Park Zagreb. Idealan je za bijeg iz gradske vreve u mirno i spokojno zelenilo kao iz bajke gdje svatko ima zanimaciju – od piknika i šetnje voćnjakom s 800 voćki za cijelu obitelj, čaše vina u ljetnikovcu za roditelje do šarmantnog igrališta za djecu.

„Sanjali smo…drvenu kućicu, svježe pokošenu travu, cvijeće u cvatu, razno voće, obitelj na okupu, djecu u trku, nasmijane zaljubljene parove, sreću, siguran dom…“

Foto:Etno park Zagreb

Ovo je mjesto gdje stres staje, buka nestaje, a sunce kao da nikad ne zalazi. Ono koje pruža mir, ne samo svojim vizualnim identitetom, već i toplinom kojom odiše. Svaki detalj napravljen je s ljubavlju, a svaki predmet priča svoju priču, koja seže do onih možda ne tako dalekih, ali često zaboravljenih dana.

Foto:Etno park Zagreb

Bez obzira želite li uživati u povijesnim umjetninama, domaćim delicijama, ili jednostavno provesti dan u pikniku s vašom obitelji, Etno Park Zagreb pravo je mjesto za Vas.
Pri samom ulazu, nećete moći, a da ne primijetite Turopoljski čardak „Zbirka sjećanja“, namješten starinama koje su kombinacija različitih stilova prošlih vremena. U sklopu Etno Parka Zagreb nalazi se i jedna manja drvena kuća, ali ništa skromnije uređena. Zatim ljetnikovac, u kojem ćete naići na osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana, a u nešto hladnijim danima, isto mjesto pretvorit će se u čaroban zimski vrt, u kojem će vas ugrijati šalica čaja ili kuhanog vina. Tik do ljetnikovca nalazi se šarmantno dječje igralište u kojem igre, smijeha i novih prijateljstava ne nedostaje. Zatim dolazimo do elegantne sale koja je namijenjena za proslave i druženja, te se prema vašim željama uređuje i prilagođava ovisno o vrsti prigode.


Na samom kraju, iako se na prvu čini kao da kraja nema, jer smo smješteni na površini od 40 000m2, posebno mjesto zauzima voćnjak, koje krasi cca 800 stabala raznolikog voća. Ono što će vas se posebno dojmiti tijekom šetnje voćnjakom, osobito u večernje sate, je pogled koji seže ravno do Sljemena, najvišeg vrha naše Zagrebačke gore Medvednice.

Kako iz daljine, tako i iz blizine, sam pogled na ETNO PARK ZAGREB govori da očuvanog zelenila i mirisnog cvijeća ne manjka, a mi se nadamo da će Vam doživljaj proveden kod nas biti barem približno lijep kao bajka.

Gastro ponuda

Ako ste gurman u duši ovdje ćete pronaći savršeno utočište nakon napornih i stresnih dana. Čak i oni istančanog nepca bit će u potpunosti impresionirani gastronomskom ponudom, bez obzira na to želite li doći na obrok, planirate li svečani obiteljski ručak ili jednostavno želite uživati u kavi, kolačima, sladoledu i zanosnom pogledu.

Foto:Etno park Zagreb
Foto:Etno park Zagreb

Koncept restorana unutar Eko parka Zagreb je osmišljen kao fuzija tradicionalne kuhinje i modernog uređenja, a sastoji se od unutarnjeg i vanjskog ambijenta. Gornja terasa pruža pogled na cijeli park koji se prostire na 40000m2 kao i na zagrebačku goru – Medvednicu. Očaravajuć eksterijer za uhvatiti savršen trenutak, odnosno fotografiju kao lijepu uspomenu sa svojim najmilijima.

Foto:Etno park Zagreb
Foto:Etno park Zagreb

Na meniju osim standardnih jela, u ponudi mogu pronaći specijalne turopoljske delicije kao što su zapečeni štrukli na turopoljski, turopoljska salata, gulaš od divljači s knedlama od kruha, batak i zabatak posluženi s restanim krumpirom te kao najslađi desert čokoladna sreća.


Komentari