Capak komentirao novu odluku Nacionalnog stožera i poručio: ‘Novih mjera će navjerojatnije biti!’

Foto: Davor Pongracic/CROPIX/POOL/PIXSELL

Ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak u Dnevniku N1 televizije govorio je hoće li biti novih mjera. Objasnio je i novu odluku o okupljanjima.

“O puno mjera se diskutira i razgovara, u vezi ove odluke o okupljanjima – mi smo već imali događaje za koje su se radili posebni epidemiološki okviri. Mi smo imali već sastanak u Ministarstvu branitelja, sutra je novi sastanak. Ne znači da neće biti strogih mjera kojih će se trebati držati. Jako je teško to organizirati ako se ne napravi poseban epidemiološki okvir”, rekao je Capak.

Kazao je i kako će novih mjera najvjerojatnije biti.

“Ne postoji prag na koji kad se prijeđe da se uvode nove mjere. Nismo razmišljali o tome. Mi dnevno promatramo situaciju i razmatramo uvođenje novih mjera. Mi smo dali mogućnost da lokalni stožeri apliciraju svoje mjere, i to je razlog zašto nemamo semafor koji određuje mjere prema incidenciji. Mi smo intenzivno razgovarali o tome, najvjerojatnije će dodatnih mjera biti”, rekao je.

Govorio je i o nabavi cjepiva.

“Sudjelujemo u zajedničkoj nabavi s EU zemljama, mi smo već osigurali od AstraZenece milijun i 700.000 doza, oni će vjerojatno prvi registrirati cjepivo. Uspjeli smo još osigurati još 900.000 doza za ugrožene skupine, policiju, vojsku… Kako je došla informacija da je Pfizer možda registrirati cjepivo prije AstraZenece, uspjeli smo osigurati milijun doza njihovog cjepiva za ugrožene i strateški najvažnije skupine”, objasnio je.



Komentari