Bivši Bandićevi pajdaši skoro se potukli u Gradskoj skupštini: ‘Uništit ću te, gotov si’

Ivica Lovrić (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

U četvrtak je u Gradskoj skupštini došlo do neugodnog incidenta u kojem su se sukobili bivši stranački kolege iz raspadnute stranke Milan Bandić 365. Pale su teške riječi, a umalo je došlo i do fizičkog okršaja kad se jedan zastupnik drugom unio u lice.

Naime Ivica Lovrić zbog političkih se nesuglasica bivšem stranačkom kolegi Nenadu Predovanu unio u lice te ga obasuo uvredama, a priopćenje udruge Bolje možemo, koje je Predovan član prenosimo u cijelosti.

“Danas se u Skupštini grada Zagreba dogodio nemili incident gdje se članu udruge Bolje možemo g. Nenadu Predovanu, Ivica Lovrić fizički unio u lice te mu prijetio govoreći: ‘Govno jedno, razbit ću te’, ‘Uništit ću te’, ‘Smrade jedan’, ‘Gotov si’. Ove izjave rekao je u prisustvu svjedoka gđe. Višnje Fortune i g. Dejana Kljajića, zastupnika u Skupštini grada Zagreba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BOLJE Možemo! (@boljemozemo)


Osniva se Bolje možemo 365

Naš član g. Nenad Predovan upravo ide prijaviti policiji fizičku prijetnju. Oštro osuđujemo fizički nasrtaj na bilo koga, a još više politički motivirano fizičko nasilje nad članom Bolje možemo”, napisali su i obavijestili da će popodne održati konferenciju za medije, nakon koje je najavljena i osnivačka skupština kojom bi udruga trebala postati politička stranka.

Naime bivša politička stranka Bandić Milan 365 (BM 365) sad se zove Bolje možemo 365, međutim, kako vidimo iz ovog incidenta, bivši stranački kolege ne slažu se baš najbolje.

Predsjednik stranke bit će Vinko Kojundžić, a udruga koja je preuzela akronim od Bandićeve stranke postoji već dva mjeseca. “Ja sam ovaj tjedan preuzeo udrugu i vođenje od Dejana Kljajića. Ideja je da okupimo sve one koji žele promjenu u gradu Zagrebu. Svi mi koji vidimo da grad Zagreb ne funkcionira idemo se udružiti, bez obzira jesmo li lijevo ili desno, jesmo li centar ili nismo ništa, ali idemo se udružiti, idemo promijeniti ovu vlast koja ne funkcionira”, rekao je Kojundžić u videu objavljenom na Instagram profilu udruge.

Lovrić i Predovan (Tomislav Kristo, Damir Krajac/CROPIX)

Tko su Lovrić i Predovan?

Ivica Lovrić bio je poznat kao jedan od najbližih Bandićevih suradnika te je sve do prošlih lokalnih izbora bio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Nakon raspada Bandićeve stranke u ožujku ove godine osnovao je stranku Plavi grad koja djeluje lokalno.

Nenad Predovan bio je politički i kasnije glavni tajnik Bandićeve stranke. Dok je Lovrić nakon raspada stranke osnovao svoju političku stranku, Predovan je ostao u udruzi koja je zadržala ime, dok konačno nije promijenila značenje akronima BM iz Bandić Milan u “bolje možemo”. Neko vrijeme je obnašao i dužnost potpredsjednika Gradske skupštine.


Komentari