Bečka policija se uključila u potragu za Dankom (2): ‘Postoji jedan problem sa snimkom’

Snimka iz Beča (Screenshot: Blic)

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je prije tjedan dana u Banjskom polju kod Bora u Srbiji, a za njom se još intenzivno traga. Policija je danas razgovarala s njenim ujakom, koji se u postaji zadržao dva sata.

“Sad sam bio u policiji. Nemojte molim vas, djeca mi žive tu i uplašena su. Rekao sam u policiji kratko što sam imao “, rekao je ujak Danke Ilić za Republiku nakon što se vratio sa saslušanja.

Također su se oglasili i iz bečke policije, nakon što je Srbin koji živi i radi u Beču tamo snimio djevojčicu za koju je pomislio da bi mogla biti Danka. Međutim, postoji jedan problem.

Oglasio se ujak nestale Danke (2) iz Srbije: ‘Ispričat ću vam pravu istinu’

‘Izgubljeno je dosta vremena’

“Svjedok je video poslao e-mailom srpskoj policiji, pa je srpska policija kontaktirala austrijsku. Izgubljeno je dosta vremena”, rekao je Markus Dittrich, glasnogovornik bečke policije istaknuvši da je prošlo čak deset sati od nastanka snimke do slanja iste austrijskoj policiji.


Podsjetimo, čovjek koji je prizor snimio tvrdi da je djevojčica bila u društvu dvije ženske osobe.

Oko 20 sati izašao sam s metro stanice i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam promatrao, a zatim sam počeo snimati. Sve se događalo na jednoj stanici tramvaja. S djetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunjskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopće nije odazivala”, rekao je autor snimke, koji je za slučaj nestale djevojčice saznao preko društvenih mreža.

MUP Crne Gore poslao apel

Dopisnica RTS-a iz Beča kaže da nije problem za policiju pronaći te dvije osobe ako su u Beču, ali da postoji mogućnost da su već otišle za Mađarsku ili Rumunjsku. Detalje o istrazi koja je u tijeku Dittrich nije mogao otkriti. Reporterka RTS-a i ističe da je srpski veleposlanik u Beču zadovoljan suradnjom s bečkom policijom, ali da se u Beču svi boje da se s “previše nepouzdanih informacija i podgrijavanjem” ne pogoršaju stvari.

U međuvremenu je i Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore poslalo apel građanima da kontaktiraju podgorički Interpol ako raspolažu korisnim informacijama o nestaloj Danki Ilić  Objavili su i opis Danke: “Djevojčica starosti dvije godine ima smeđu kosu i smeđe oči, visoka je 85cm, a u vrijeme nestanka, na sebi je imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste hlače i crne tenisice”.


Komentari