Aktivan kulinarski svijet: Osigurane nagrade i savjeti chefova

FOTO: Wikimedia

Ako još ne znate pripremiti polpete Italia na kremi od krumpira, od sada ćete naučiti.

Naime, na Facebooku i na Instagramu, pokrenuta je stranica Chef kuha doma na kojoj cijenjeni hrvatski kuhari svakodnevno objavljuju videe pripreme hrane, ali i recepte istih.

Neki od kuhara koji su do sada pokazali svoju kuhinju, Ante je Božikov, Pero Savanović, ali i Marin Rendić.

Osim što mogu naučiti pripremati ova jela, pratitelji su slobodni postavljati pitanja na koja će chefovi odgovoriti te otkriti savjete kako da vaše jelo bude što ukusnije.

Facebook stranica nekoliko dana od osnivanja broji nekoliko tisuća pratitelja.


Sličan projekt pokrenuo je i Hrvatski kuharski savez (HKS) koji je pozvao kuhare na online natjecanje #OstaniDomaIKuhaj.

Svim kuharima koji se žele uključiti, bez obzira na mjesto zaposlenja ili su samo entuzijasti, prvi zadatak je pripremiti glavno jelo od pilećeg batka i kokošjeg jajeta te do srijede, 1. travnja do 12 sati na email HKS-a dostaviti fotografije pripremljenog jela na zadanu temu s normativima i kratkim opisom.

U ocjenjivanju jela će osim žirija HKS-a sudjelovati i ‘ocjenjivači’ putem Facebooka, iznose.

Riječ je o prvom krugu online kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj, koja će se, kako napominju iz tog Saveza, provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki puta s drugom temom, sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o ostanku unutar domova.

“Mnogi kuhari i slastičari trenutno ne rade, objekti su zatvoreni, te ih pozivamo da se uključe i svojim kulinarskim kreacijama uvesele Facebook pratitelje, a mogu osvojiti i vrijedne nagrade”, zaključuju.


Komentari