Adrenalinski parkovi: Bernardić predstavio velike ljetne turističke planove za Sljeme

Sljeme.

Ispred sljemenske žičare, SDP-ovac Davor Bernardić održao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na gradske probleme.

(Video) Omiljeno izletište Zagrepčana stradalo u nevremenu: ‘Nažalost izvukao je deblji kraj’

“Temperatura na Sljemenu u pravilu je između 5 i 10 stupnjeva niža nego u gradu. I vjerujem da bi brojni roditelji s djecom, kao i djedovi i bake otišli na Sljeme vikendom, ali i preko tjedna da karta za žičaru nije preskupa i da gore postoji neki sadržaj”, naglasio je Bernardić koji je objasnio kako bi Socijaldemokrati Zagreb riješili taj problem.

 

Davor Bernardić (Foto: Nera Simic / CROPIX)

“Predlažem da se uvede godišnja karta za Sljemensku žičaru. Ne moramo ići daleko, pogledajte Krvavec u Sloveniji. S druge strane, iako je već dvije godine otvorena Sljemenska žičara, ondje nema nikakvog zabavnog sadržaja preko ljeta. Zagreb je turistički grad, a posebno ljetna destinacija. Ne radi se ništa na tome da se Sljeme pretvori u turističku destinaciju. Očekivao sam da će navodno zelena opcija koja je na vlasti staviti naglasak na zaštitu i parkove prirode”, rekao je te nastavio.

ZNATE LI PO KOME JE NAZVANA BIKČEVIĆEVA STAZA? Evo kako je ime dobila omiljena planinarska staza do Sljemena


“Moj prijedlog je da se na Sljemenu naprave tematski parkovi za djecu, adrenalinski park i drugi sadržaji koji će oplemeniti turističku ponudu ovog bisera Zagreba. Inače koliko nova gradska vlast rješava probleme grada i građana najbolje govori podatak da poslovni prostor unutar žičare i dalje zjapi prazan. Nije iznajmljen već dvije godine”, zaključio je Bernardić.


Komentari