Zlatko Dalić nakon kiksa: ‘Naviknut sam na kritike, ali sa mnom je reprezentacija imala više uspjeha’

Konferencija za medije izbornika Zlatka Dalica nakon jucerasnje utakmice s Albanijom. (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

U četvrtak je Hrvatska odigrala remi protiv Albanije što nas je na ovom Euru stavilo u nepovoljan položaj. Nakon prospavane noći, dojmovi su se pomalo slegnuli, a izbornik Zlatko Dalić je održao konferenciju za medije u kampu reprezentacije u Neuruppinu.

“Drugo poluvrijeme smo imali energiju, potrgali smo se da vratimo utakmicu u našu korist. Bili smo puno bolji nego u prvom poluvremenu. Imamo do Italije četiri dana, imamo vremena izabrati što je najbolje. Naviknut sam na kritike i na pohvale, iako je u mojim godinama u reprezentaciji bilo puno više uspjeha”, istaknuo je Dalić.

Progovorio je i o kritikama na njegov račun.

Konferencija za medije izbornika Zlatka Dalica nakon jucerasnje utakmice s Albanijom / (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

‘Naviknut sam…’

“Drugo poluvrijeme smo imali energiju, potrgali smo se da vratimo utakmicu u našu korist. Bili smo puno bolji nego u prvom poluvremenu. Imamo do Italije četiri dana, imamo vremena izabrati što je najbolje. Naviknut sam na kritike i na pohvale, iako je u mojim godinama u reprezentaciji bilo puno više uspjeha”, rekao je Dalić.

Novinari su Dalića pitali i kako vidi nastup Marcela Brozovića na ovom natjecanju.

“Marcelo Brozović je velikan hrvatskog nogometa, za njega nije bilo kritika nakon što smo dobili Portugalce. Nije samo do ‘Broza’, dapače. Moja ideja je da s posjedom probamo napraviti nešto više, Marcelo Brozović možda jest u malo lošijoj formi, ali nije do njega, nego do cijele ekipe. Ima puno grešaka ispred njega, ne stigne sve što je prije stigao. Saudijska liga je takva kakva jest, on je tamo imao dobru sezonu”, rekao je izbornik i dodao kako je situacija s Brozovićem zapravo posljedica cijele ekipe.


Zlatko Dalić (Foto: Ante Cizmic/CROPIX)

‘Treba sačuvati pozitivnu atmosferu’

Dalić ističe kako ovo nije prvi put kako je ekipa blizu ispadanja te da je važno sačuvati pozitivnu atmosferu. Nadalje, kazao je i što treba promijeniti.

“Bili smo na rubu ispadanja u Katru i na prošlom Euru. Po meni, mi smo prošli grupu i sada igramo nokaut fazu, tako ćemo gledati. Moramo sačuvati pozitivnu atmosferu, vjerovati u ono što radimo, moramo popraviti greške da ih više ne radimo. Primili smo pet golova, ne mogu se oteti dojmu da nam gotovo svaki opasni napad završi s loptom u mreži. To moramo promijeniti”, istaknuo je Dalić.

Podsjetimo, Hrvatska će posljednju utakmicu u skupini igrati protiv Italije u ponedjeljak, 24. lipnja. Nakon odigrane dvije utakmice protiv Španjolske i Albanije, Hrvatska se nalazi na posljednjem mjestu u skupini sa svega jednim osvojenim bodom. Vatreni su u takvoj situaciji da protiv Italije moraju po pobjedu kako bi imali šansu za barem treće mjesto u skupini. Inače, u osminu finala Eura prolaze i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz šest grupa u prvom krugu.

Modrić ‘poludio’ zbog pitanja novinara i demonstrativno napustio konferenciju: ‘Daj, idem ća’


Komentari