Zdravko Mamić poslao poruku uslijed kataklizme u BiH: ‘Slijedite moj primjer’

Zdravko Mamić pozvao na pomoć BiH (Foto: Foto: Paun Paunovic / CROPIX, YouTube screenshot)

Bosnu i Hercegovinu pogodile su razorne poplave koje su već odnijele najmanje 18 ljudskih života. Najgore je u mjestu Jablanice koje je praktički sravnjeno sa zemljom. Susjedna država proglasila je prirodnu katastrofu, a predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, kao i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, već su najavili da su države spremne pomoći susjedima.

Uslijed katastrofe oglasio se i bivši šef Dinama Zdravko Mamić, koji je pozvao prijatelje da pomognu pogođenim područjima. “Od jutra mi se srce para gledajući prizore prirodne katastrofe koja je poplavila i razorila moju Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Mamić na Facebooku i dodao link na kojem ljudi mogu donirati novac za pomoć poplavljenim područjima.

“Pozivam sve svoje prijateljice i prijatelje da slijede primjer moje obitelji i mene, te svojom donacijom u skladu s mogućnostima uplate sredstva za one kojima je pomoć trenutno najpotrebnija putem organizacije Pomozi.ba. Pomozite odmah jer Bosna i Hercegovina nas danas sve treba!” pozvao je Mamić.

Oglasili se i klubovi

U Kiseljaku u blizini Sarajeva nogometni stadion je posve pod vodom. Mostarski klub Zrinjski, za koji uglavnom navijaju Hrvati također se javio porukom. “Naše misli i molitve su uz tragično stradale i njihove obitelji, kao i sve one koji se bore s teškim prirodnim nepogodama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu”, poručili su iz Zrinjskog.

Reporteri usred razorene Jablanice naišli na dječaka: ‘Tražim prijatelja, ovdje mu je bila kuća’


O nesrećama u susjednoj državo oglasio se i splitski Hajduk. “HNK Hajduk izražava duboku sućut svim obiteljima pogođenim tragičnim posljedicama prirodnih nepogoda koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu. Naše misli i molitve su uz sve stradale, kao i uz one koji se trenutno bore u teškim okolnostima”, poručili su Bijeli.


Komentari