Zagreb napokon dobio prostor za sve ledene sportove: Povodom otvorenja večeras održan spektakl

ADMIRAL ICE DOME

U novootvorenoj zagrebačkoj ledenoj dvorani Admiral Ice Dome večeras je počelo Svjetsko Prvenstvo u hokeju na ledu za žene. Sve se dogodilo u zagrebačkim Utrinama, na adresi Kombolova 6, s početkom u 19 sati.

IIHF Svjetsko Prvenstvo okuplja ženske hokejaške ekipe iz ukupno šest zemalja u borbi za naslov prvaka i napredak u višu diviziju. Uzbudljivo prvenstvo otvorio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Inače, nova dvorana ima kapacitet od 500 do 850 gledatelja i proteže se na ukupno 5500 m2. Također, u dvorani se nalazi osam svlačionica, teretana, soba za sastanke, pretprostor za građane, a prilagođena je i za djecu vrtićke dobi i mlađe dobne skupine.

Admiral Ice Dome: Svečano otvorena nova ledena dvorana u Zagrebu

Klizači došli na svoje

Podsjetimo, izgradnjom ove natkrivene dvorane Zagreb je konačno dobio prostor za sve ledene sportove. Ledena dvorana Doma sportova nakon potresa je izvan funkcije, dvorana na Velesajmu ide u rekonstrukciju, a klizalište na Šalati koristi se samo u povoljnim vremenskim uvjetima.


Admiral Ice Dome (Foto: KHL MEDVEŠČAK ADMIRAL)

Cijeli projekt završen je u osam mjeseci, a gradnja je započela nakon što je Skupština Grada Zagreba dala suglasnost za gradnju na gradskom zemljištu. Dvorana je namijenjena prvenstveno potrebama KHL Medveščak Admirala, ali koristit će ju i svi klubovi kojima je ona potrebna za pripreme – ženski hokej, ostali hokej klubovi u Zagrebu, hokej za osobe s invaliditetom, umjetničko klizanje, brzo klizanje, sinkronizirano klizanje i curling.

Odmah po završetku Svjetskog prvenstva za žene, u Admiral Ice Domeu održat će se Dan otvorenih vrata, kada će se građani moći upoznati s hokejom i ostalim ledenim sportovima.


Komentari