Zaboravljeni bivši dinamovac mogao bi se neočekivano vratiti u reprezentaciju: Idealna je zamjena za Perišića

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatski reprezentativac i nogometaš engleskog kluba Tottenham Hotspura Ivan Perišić, zadobio je tešku ozljedu na treningu. Detaljni pregled otkrio je da su Perišiću pukli prednji križni ligamenti. Operaciji će biti povrgnut uskoro, no sigurno je da će propustiti ostatak sezone.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić komentirao je Perišićevu tešku ozljedu. “Ivan je jedan od najboljih igrača naše reprezentacije već desetak godina te jedan od lidera i ključnih igrača reprezentacije tijekom mog mandata, pa me ova vijest jako pogodila i rastužila”, rekao je Dalić pa još naglasio.

“Sigurno da će nam njegov izostanak biti veliki hendikep u nastavku kvalifikacija, vidjeli smo i u ove dvije utakmice u rujnu u koliko je dobroj formi i koliko je važan za nas”, zaključio je Dalić.

Hrvatsku čekaju dvije jako teške utakmice u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Turske 12. listopad 2023. godine u Osijeku i protiv Walesa 15. listopad 2023. godine u Cardiffu.

Podsjetimo Europsko prvenstvo u Njemačkoj održava se od 14. lipnja do 14. srpnja 2024. godine.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Jedan od ključnih igrača

Perišić je jedan od ključnih hrvatskih reprezentativaca i njegov nedostatak mogao bi se jako osjetiti u igri Hrvatske.


Dalić će morati jako dobro razmisliti koga postaviti na tu poziciju, jer ta pozicija je izuzetno bitna i preko nje smo, pogotovo s Perišićem u prvoj postavi, lomili mnoge reprezentacije.

Jedna od opcija mogao bi biti Borna Sosa koji bi zamijenio Perišića i koji je navikao igrati ofenzivnije. Sosa bi mogao biti jako dobra zamjena sa svojim vrlo dobrim centaršutom i kombinatorikom s napadačima, a na njegovu poziciju u zadnjoj liniji zasjeo bi Borna Barišić i tako bi lijeva strana bila pokrivena.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

U Rijeci budi se morska neman

Već se uvelike spekulira o tome tko bi mogao zamijeniti Perišića, a počelo je iskakati jedno dobro poznato i kvalitetno ime. Marko Pjaca svjestan je da mu je ova Rijeka zadnji vlak u karijeri. HNL više nije liga u kojoj se lome noge ili rade pogibeljni startovi, pogodna je za “revival” karijere, što su dokazali brojni igrači poput Marka Livaje, Brune Petkovića, Mislava Oršića… Čist nogomet, brži protok lopte upravo je ono što stilu nogometa Marka Pjace najviše odgovara, i u Rijeci je procvao pod palicom Željka Sopića. 

Dolazak u Rijeku čini se kao pun pogodak i već u prvoj utakmici pokazao je zašto je doveden. U razmaku od osam minuta zabio je dva prekrasna pogotka iz dva prekrasna driblinga. I mnogima je to bio znak da bi Pjaca, ako ovako nastavi mogao biti u konkurenciji.

Ovakva forma i ovakav Pjaca bio bi pun pogodak hrvatskoj reprezentaciji i možda bi mogao biti idealna zamjena.

Podsjetimo, karijera Marka Pjace krenula je strmoglavo nakon odlaska u redove talijanskog giganta Juventusa. Po mnogima je to bila kriva liga za njega, ali teške ozljede križnih ligamenata su ono što su Pjaci uništili karijeru. Iz Dinama otišao je kao jedan od najperspektivnijih za 25 milijuna eura. Nakon Juventusa prošao je jos Schalke 04, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino, Empoli. Čini se kao da je na zalasku karijere, ali Pjaca ima tek 28 godina i vjerojatno još puno toga može pružiti.

Dinamo je mogao imati novog Soudanija: Modrima nije bio zanimljiv, a sada briljira u ligi s Messijem


Komentari