Vratili se iz Meksika puni medalja: ‘Ovo je najveći uspjeh bilo koje reprezentacije’

Hrvatska paratekvondo reprezentacija osvojila 14 medalja na svjetskom prvenstvu u Meksiku (Foto: hrvatski paratekvondo savez)

Veliki uspjeh ostvarila je paratekvondo reprezentacija Hrvatske, vrativši se sa svjetskog prvenstva u meksičkom Veracruzu sa čak 14 medalja u tehničkim disciplinama.

Tko kaže da je Dinamova sezona u Europi podbačaj? Zaradili su više od svih u ‘trećerazrednom’ natjecanju

U nastupima koji su oduševili publiku i suce, domaći borci ove korejske borilačke vještine su pokupili 10 zlatna, tri srebrna i jedno brončano odličje.

 Martina Peranović, izbornica reprezentacije te direktorica Hrvatskog para taekwondo saveza navela je kako su još uvijek pod dojmom i neispavani od uzbudljivog sportskog događaja.

“Hrvatska je po broju medalja osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku. Ovo je najveći uspjeh bilo koje reprezentacije otkako postoje natjecanja u tehničkim disciplinama i za ove rezultate dobili smo pohvale Svjetske paratekvondo organizacije”, objasnila je značaj nastupa u Meksiku.


Hrvatska paratekvondo reprezentacija osvojila 14 medalja na svjetskom prvenstvu u Meksiku (Foto: hrvatski paratekvondo savez)

Hrvatski prvak najmlađi na prvenstvu

Zanimljivo je i da je jedan od osvajača zlata i 16-godišnji Stipe Barić, koji je zlato osvojio nakon četiri pobijede u klasi P22, a ujedno je bio i najmlađi natjecatelj u Veracruzu.

BLISTAVA BUDUĆNOST HRVATSKOG PARAKARATEA! Trud ih je doveo do europskog trijumfa: ‘Jako sam puno naučila od svojih sportaša’

Među zlatnim dobitnicima je i Leon Boži Škravan, a Filip Cimaš se okitio srebrom, oboje u klasi P33.

Među djevojkama, u klasi P22 zlato je slavila Danijela Topić s ocjenom višom od 9.5 u finalnom meču, a zlato je u P22 osvojio i Roko Boduljak.

Srebrom su se okitili i Bruno Živković (P23) i Mario Komoročec (P21), dok je Biserka Sambol bila treća u klasi P21.

Zlatne su medalje, nastupajući bez konkurencije u svojim klasama donijeli i Karla Lukač (P21), Mateo Škara (P21), Domagoj Vujčić (P31), Senada Halilčević (P31), Tihana Preksavec (P22) i Ivona Budišćak (P31), nakon što su prošli stroge kvalifikacije.

Hrvatska paratekvondo reprezentacija osvojila 14 medalja na svjetskom prvenstvu u Meksiku (Foto: hrvatski paratekvondo savez)

Senada Halilčević okitila se krunom najupornije natjecateljice u poomsae disciplinama. Viktor Frane Gligo u klasi P21, te Kristijan Burušić u klasi P22 su nažalost, izgubili u prvom kolu, čime su se plasirali na 9. mjesto. Koliko je ovo veliki uspjeh pokazuje i podatak kako je Hrvatska na posljednjem SP-u u turskoj Antalyji 2019. osvojila pet medalja.

Iz Saveza su istaknuli kako su treneri Matija Soro, Kristijan Škravan, Daniel Bursać, Jerneja Bambić i Anton Maras, uz podršku trenerice i nacionalne asistentice Viktorije Mihalić te nacionalnog asistenta Josipa Šteke, imali ključnu ulogu u pripremi sportaša za ovaj fantastičan uspjeh.


Komentari