Vojska Dinamovih navijača ovo je godinama čekala: U javnost procurio ključni dokument

Na ovogodišnjim sjednicama Skupštine bilo je dramatično (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Ovoga četvrtka bit će održana nova sjednica Skupštine GNK Dinamo. Na njoj se, očekuju mnogi, neće dogoditi ništa epohalno. Ali, moglo bi biti napeto i to zbog prijedloga novog Statuta kluba, temeljnog dokumenta po kojem bi Dinamo trebao funkcionirati. Iako je ona “prava”, izborna skupština na rasporedu u ožujku, i na ovoj bi moglo biti svega.

Portal Germanijak u posjedu je prijedloga novog Dinamovog Statuta koji bi trebao biti prihvaćen na novoj sjednici Skupštine.

Nakon tjedana u kojima se baratalo raznim podacima kad su u pitanju kvote po kojima predstavnici određenih dijelova Dinamove obitelji ulaze u Skupštinu, sada se sve zna. Dakle, neće biti ništa od prvotnog prijedloga (28 s liste predsjednika, 28 članovi na izborima, 3 predstavnika sponzora, 1 predstavnik Grada). Nije prošao ni prijedlog člana Izvršnog odbora Nikole Hanžela (40 Izvršni odbor, 20 članovi).

Zagreb ima svjetskog prvaka za kojeg mnogi nisu ni čuli: ‘Jedna stvar jako me žalosti’

Novi podaci

Prema novom prijedlogu, Skupština će sadržavati 60 članova. Od toga će njih 25 birati svi članovi kluba na izborima te lista s najviše glasova u cijelosti ulazi u Skupštinu. Ostalih 35 članova Skupštine birao bi Izvršni odbor iz redova prijavljenih kandidata tajnim glasanjem.


Skupština bi po novom Statutu koji tek treba biti usvojen, odlučivala pravovaljano ako je nazočan najmanje 31 član Skupštine. Odluke, tako i one o izboru tijela Kluba, donosi većinom glasova nazočnih članova. U slučaju razrješenja Predsjednika ili članova Izvršnog odbora potrebna je odluka najmanje 40 članova Skupštine.

Izborna Skupština mora se održati najkasnije 30 dana od dana izbora, a ako se na sjednici Skupštine ne odabere Predsjednik ili većina članova IO – Skupština kluba saziva nove izbore u roku od 60 dana, piše Germanijak.


Komentari