Velikog Zagrepčanina čeka borba života: Evo gdje se može gledati Hrgovićev meč karijere

Filip Hrgović protiv Gregorya Corbina ( Foto: Alen Medjic / CROPIX)

Zagrebački boksač Filip Hrgović došao je do vrhunca svoje karijere. Ove subote pred njim je biti ili ne biti okršaj protiv 26- godišnjeg britanca Daniela Duboisa na spektaklu naziva  ‘Matchroom vs. Queensberry: 5v5’ .

Boksačka priredba u Kingdom Areni u Rijadu u Saudijskoj Arabiji kreće u 20 sati, a hrvatski i britanski teškaš u ring bi mogli zakoračiti oko 22 sata.

Za 31-godišnjeg Zagrepčanina ovo je borba karijere jer bi ga u slučaju pobjede, kao obveznog izazivača IBF-a, u nastavku karijere očekivale borbe s trenutačno najboljim boksačima na svijetu. S druge strane borba je i veliki rzik za Hrgovića jer bi eventualnim porazom izgubio teško stečenu poziciju i vjerojatno ostao bez prilike da ikada boksa za pojas svjetskog prvaka.

Filip Hrgović iznenadio najavom spektakla: ‘Nakon toga idem u mirovinu’

Ništa od borbe za prvaka

Najveća borba u karijeri za Filipa Hrgovića protiv Daniela Duboisa dobila je dodatnu težinu. Naime, hrvatski boksač će se u subotu u Rijadu ipak boriti za privremeni IBF-ov pojas svjetskog prvaka.


Dugo se nagađalo hoće li borba između Hrgovića i Duboisa biti za naslov, a na kraju kada se činilo da neće, preokret. IBF trenutno odlučuje o tome hoće li aktualnom prvaku Oleksanderu Usyku biti oduzet pojas, pa bi tako pobjednik sutrašnjeg okršaja mogao postati punopravni prvak prema IBF-u. Dotad će pobjednik spomenutog meča nositi barem privremeni pojas u teškoj kategoriji.

Filip Hrgović nakon pobjede (Foto: Guliver Image)

Neće biti jeftino za ljubitelje boksa

Pobjednik meča između Hrgovića i Duboisa, bi 21. rujna na mitskom Wembleyju trebao boksati s bivšim prvakom Anthonyjem Joshuom.

Meč između Hrgovića i Duobisa moći se gledati isključivo “streaming” platformi DAZN koja, kao i u slučaju prethodnih priredbi na saudijskom tlu, ima ekskluzivna prava na prijenos.

Za gledanje meča bit će vam potrebna mjesečna pretplata na DAZN (9.99€), a onda i kupnja PPV prijenosa meča (19.99€). Dakle, nije jeftino.


Komentari