Kraj dramatične utakmice: Hrvatska – Albanija 2:2, protivnici izjednačili u zadnji tren

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

HRVATSKA – ALBANIJA 2:2

HRVATSKA: Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Petković, Kramarić

Nakon što su Vatreni u subotu izgubili od Španjolske 3-0 i tako teškim porazom otvorili Europsko prvenstvo, u drugoj utakmici koju su odigrali u Hamburgu remizirali su s Albanijom.

Tekstualni prijenos utakmice i sve najvažnije mogli ste pratiti na portalu Zagreb.info.

KRAJ UTAKMICE – Hrvatska – Albanija (2:2)

90’+8 – Kovačić je pucao, Strakosha brani, Albanci su se izvukli!


90’+6 – Opet prijete Albanci, Hrvatska je bila na iskušenju, ali ostaje 2:2!

90’+5 – GOL, Albanija je izjednačila na 2:2!

90′ – Livaković je obranio opasni udarac Hoxhe, igrača Dinama, a u nastavku akcije pretrpio je neugodni udarac u glavu u naletu albanskog igrača. Nastradao je nos, ali Livaković ide dalje, završit će utakmicu.

89′ – Strakosha je zastavio neugodni udarac Martina Baturine koji je pucao nakon lijepog prodora. Bila je to krasna akcija još jednog hrvatskog aduta koji je ušao u drugom poluvremenu.

88′ – U samoj smo završnici utakmice. Modrić je pucao izvan 16-erca, bila je to nova prijetnja Vatrenih, otišlo je ne tako daleko pokraj gola!

80′ – Sada se podignula i atmosfera na tribinama, čuje se glasna pjesma hrvatskih navijača!

76′ – Hrvatska je okrenula, na kraju se piše autogol Gjasule koji je skrenuo loptu u albansku mrežu, službeno nije upisan Sučićev gol, ali najvažnije je da je na semaforu 2:1 za Vatrene!

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

76 -PREOKRET! GOOOOOOOL! Sučić zabija za vodstvo Hrvatske!

74 – GOOOOOOL! Andrej Kramarić je zabio za 1-1!

69′ – Ante Budimir ušao je umjesto Brune Petkovića.

69′ – Mario Pašalić je opet zaprijetio! Perišić je centrirao s lijeve strane, Pašalić je na drugoj stativi došao do lopte i pucao je glavom, ali otišlo je pokraj vrata.

68′ – Strakosha je ‘pročitao’ Juranovićev centaršut s desne strane, lako je pokupio loptu.

67′ – Albanija je nakon osvojene lopte na svojoj polovici krenula u kontru. Vukao je Bajrami koji je sve pokušao završiti sam, no njegov udarac otišao je pokraj vrata.

63′ – Asllani je pokušao udarcem malo izvan 16-erca, Livaković je bez puno problema obranio šut kod kojeg je albanski reprezentativac imao dosta prostora.

61′ – Pucao je Perišić, udarac izvan kaznenog prostora je od albanskog bloka završio u rukama golmana Strakoshe.

58′ – Šutalo je zaprijetio nakon kornera! Luka Modrić ubacio je iz kuta, stoper Vatrenih bio je na prvoj stativi, no taj udarac iz blizine otišao je pokraj albanskih vrata.

57′ – Još jedno ubacivanje prema Petkoviću koji je pucao glavom, a lopta se u albanskom bloku u zračnom duelu odbila u korner.

54′ – Mario Pašalić pucao je glavom, otišlo je pokraj gola.

53′ – Kovačić je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je od Lacijevog bloka završila u rukama Strakoshe.

52′ – Gvardiol je bio u prodoru po lijevoj strani, pao je prije ulaska u 16-erac, no po sudačkoj procjeni, to nije bio prekršaj. Uzaludni su bili Gvardiolovi prosvjedi.

50′ – Sučić je opasno pucao nakon lijepe akcije Vatrenih, Strakosha je spasio Albance!

47′ – Juranović je s desne strane ubacio u 16-erac, Petković je došao do lopte i pucao glavom, ali udarac u zračnom duelu nije bio dovoljno snažan. Strakosha je lako pokupio loptu.

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta u Hamburgu!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1′

Velika prilika za Albaniju! Manaj je ostao sam nakon centaršuta, ali ovaj puta je Livaković bio spreman na albanski pokušaj glavom.

43′

Majer je probao glavom nakon Kramarićevog centaršuta, no odlazi to daleko od gola. Tražili su hrvatski nogometaši korner, ne slažu se suci.

40′ – Albanci nakon ranog vodstva čekaju svoje nove prilike iz kontre. Skoro su pobjegli u još jednu nakon osvojene lopte, no Vatreni su ih ovom prilikom ipak zaustavili – bez dolaska do nove šanse kakvu je 10-ak minuta ranije imao Asllani, sa sjajnom Livakovićevom obranom.

36′ – Kramarić je u prodoru izborio slobodan udarac s lijeve strane hrvatskog napada. Modrić je iz tog ‘slobodnjaka’ ubacio neugodno za albansku obranu, ali najbliži lopti bio je golman Strakosha koji je otklonio hrvatsku prijetnju ‘boksanjem’ lopte. Izbacio ju je izvan svojeg 16-erca.

31′

Velika prilika za Albaniju! Modrić je izgubio loptu na sredini terena, a uslijedila je brza kontra Albanaca. Asllani je izbio sam pred Livakovića, no hrvatski vratar je to obranio.

29′

Uzvraćaju Albanci. Hysaj je bio prvi na odbijenoj lopti na 16 metara, ali njegov udarac nije bio precizan.

26′

Prva nešto bolja prilika Hrvatske. Majer je ubacio, a Petković glavom iz dobre pozicije pucao preko gola. Označeno je zaleđe, ali čini se da je pomoćni sudac pogriješio.

24′ – Prošla je prva polovica prvog poluvremena, a još se čeka udarac koji bi zabrinuo albanskog čuvara mreže.

20′ – Šutalo je uklizavanjem i izbijanjem lopte zaustavio Bajramijev nalet u kontri, a na drugoj strani, pucali su Kovačić i Brozović. Kovačićev udarac završio je u albanskom bloku, dok Brozović u nastavku akcije nije bio precizan. Lopta je završila pokraj gola.

18′ – Hrvatska je u posljednju minutu-dvije preuzela inicijativu nakon šoka zbog primljenog gola, ali još nedostaje prava prijetnja za Strakoshu na vratima Albanije.

GOL!- Albanija je povela 1:0 u 11. minuti utakmice. Pogodak je glavom zabio Qazim Laci. Asani je ubacio s desne strane, a usamljeni Laci glavom s peterca matirao Livakovića.

8′ – Nakon što je Kovačić iskoristio pogrešku Albanaca i uzeo loptu na lijevoj strani, u nastavku akcije su Majer i Petković pokušali zaprijetiti u 16-ercu, ali albanska obrana je to zaustavila.

5′ – Hrvatska je prvi pravi nalet prema golu protivnika imala nakon što je Juranović ubacio s desne strane. Albanci su to blokirali i izbacili u korner.

1′ – Albanci su imali prvu akciju, Bajrami je probao ubaciti s lijeve strane, ali to je zaustavila hrvatska obrana.

1′ – Počela je utakmica u Hamburgu – sretno, Vatreni!

Intonirana je Lijepa naša, a iz usta velikog broja hrvatskih navijača, bila je i glasno otpjevana u sjajnoj atmosferi na tribinama Volksparkstadiona u Hamburgu. Utakmica uskoro počinje!

 

 

Ivan Perišić je pred kamerama HTV-a najavio utakmicu koju će početi od prve minute. Na pitanju o stanju vlastite spremnosti dao je odgovor sukladno svojem iskustvu.

“Teren je jedino mjerilo. Vidjet ćemo”, poručio je iskusni Vatreni koji je propustio veliki dio protekle sezone zbog teške ozljede koljena.

Objavljeni su sastavi obiju momčadi, a izbornik Zlatko Dalić napravio je neke izmjene. Tri izmjene je napravio Dalić! Dakle, Juranović, Perišić i Petković startaju, a iz udarnih 11 ispali su Stanišić, Pongračić i Budimir, pritom je Gvardiol preselio na stopersku poziciju, a Perišić će biti lijevi bek.

Sastav Hrvatske

Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Petković, Kramarić

Sastav Albanije

Strakosha – Hysaj, Ismajli, Ajeti, Mitaj – Asllani, Ramadani, Laci – Asani, Broja, Bajrami

“Albanija nije kvalitete kao Španjolska, ali zaslužuje respekt. Očekujemo tešku utakmicu, motiviranog suparnika. Znamo što je naš cilj, bit ćemo ofenzivniji, moramo biti efikasniji i konkretniji. Bit će promjena u sastavu”, naglasio je hrvatski izbornik u posljednjem obraćanju uoči okršaja na Volksparkstadionu.

 

Drama u Hamburgu: Uhićeni hrvatski navijači, pjesmom molili policiju za oprost

HNS najavio utakmicu: Najbolja kad je najteže

Ovako su iz nogometnog saveza najavili utakmicu.

“Hrvatska nogometna reprezentacija u Hamburgu protiv Albanije igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, uoči koje će još jednom zaživjeti poznata sintagma i, odnedavno, ime navijačke himne Vatrenih “Najbolja kad je najteže”.Ovaj put u kontekstu poraza od Španjolske na otvaranju europske smotre, a uoči važne druge utakmice o ishodu koje ovise daljnje ambicije u Njemačkoj najboljih nogometaša koje Hrvatska ima.

A oni doista jesu najbolji. I kad ne pobjeđuju. I kad ih prerano otpisuju. I kad im traže mane. I kad ih učestalo podcjenjuju. Najbolji su jer su nas za sva vremena zadužili svojim epohalnim rezultatskih dostignućima. Zbog kojih je Hrvatska već izvjesno vrijeme svjetska nogometna velesila. Zbog kojih njihovi protivnici obilato zaziru. I ne mogu mirno spavati. Samo… Nije uvijek sve ni u rezultatu.

Trening hrvatske nogometne reprezentacije.
Zlatko Dalić.
(Foto: Ante Cizmic/CROPIX)

Najbolji su jer pomiču granice. Najbolji su jer okupljaju. Najbolji su jer ujedinjuju. Najbolji su jer ne saginju glavu. Najbolji su jer vjeruju. Najbolji su jer ne kalkuliraju. Najbolji su jer stoje čvrsto na zemlji.

Najbolji su jer su predani i ozbiljni. Najbolji su jer će žrtvovati sve za sveti dres i grb. Najbolji su jer će jednakim žarom za Hrvatsku igrati prijateljske i utakmice od najvećeg rezultatskog značaja. Najbolji su jer će skupiti glave kad svi misle da su potonuli. Najbolji su! I kad je najteže… Sretno, Vatreni!” piše na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.


Komentari