TRANSFER-BOMBA NA POMOLU: Nenad Bjelica preuzima kormilo Osijeka?

FOTO: Screenshot

Odmah po završetku lige krenule su priče “ko će kamo i za koliko”. Pisali smo o upitnom statusu Modrića u Realu, početku mercata za Dinamo, odlascima iz Hajduka ali ova vijest je uzburkala mnoge duhove.

Nakon utakmice za doprvaka koju je Osijek izgubio te se tako plasirao u pretkolo Europa lige, Osijekom je prostrujala vijest da bi kormilo mogao preuzeti Nenad Bjelica.

Bjelica je svoj nogometni, a poslije i trenerski put gradio baš kroz Osijek i sigurno je jedna od legendi kluba, a ambicije bijelo-plavih mogu samo narasti ako Nenad preuzme struku.

Sam Bjelica je zasada izjavio da nema ništa protiv povratka, ali da ga iz kluba još nitko nije kontaktirao. Eventualni dolazak Bjelice u Osijek sigurno bi promijenio snage u Hrvatskom nogometu jer Bjelica zna Dinamo iznutra i izvana, a Osijek kao klub proživljava renesansu na financijskom planu a i novi stadion samo što nije gotov.

Dolaskom tako iskusnog trenera Osijek bi se prometnuo u legitimnog pretendenta za naslov oduzimajući Rijeci i Hajduku položaj u domaćem nogometu.


Kako u Osijeku misle ozbiljno dva igrača već su potpisala ugovore za sljedeću sezonu kongoanski veznjak Merveilom Ndockytom, koji je prošlu sezonu u Osijeku proveo kao posuđeni igrač Getafea. Njegov ugovor od španjolskog kluba navodno je otkupljen za nešto više od pola milijuna eura uz postotak idućeg transfera. Također, traju pregovori s Olympiacosom o kupnji Igora Silve, koji je također prošlu sezonu u Gradskom vrtu proveo na posudbi.

Osijek izrasta u novog diva hrvatskog nogometa i nadajmo se da će pozitivan primjer NK Osijeka zahvatiti i cijelu Slavoniju.


Komentari