Težak udarac za suparnika Hrvatske uoči ogleda u Maksimiru: Baš ih je pogodilo

Steve Clarke, izbornik Škotske (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Danas s početkom u 18 sati na rasporedu je utakmica između Hrvatske i Škotske na Maksimiru u Ligi nacija. U nacionalnim okvirima gledatelji će utakmicu moći pratiti na Novoj TV, ali zanimljivo je kako nijedna televizijska postaja u Škotskoj nije otkupila prava za prijenos.

Prijenos utakmica uživo bit će dostupan samo na YouTube kanalima Viaplaya i Škotskog nogometnog saveza u Velikoj Britaniji što je izazvalo značajan bijes među škotskim navijačima, ali i političarima.

Sve je poremetilo povlačenje Viaplaya s tržišta u Velikoj Britaniji. Ispostavilo se sada da nema tko prenositi utakmice škotske reprezentacije sve do 2028. godine. Iako je ITV otkupio prava za rujanske oglede Škotske u Ligi nacija protiv Poljske i Portugala, nije postignut dogovor za ogled protiv Hrvatske unatoč navodnom interesu koji je pokazao BBC.

Neće ga spasiti ni gol Bayernu: Dinamovac na izlaznim vratima kluba

To se nije dogodilo 10 godina

Prošlo je puno vremena otkako neka utakmica škotske nogometne reprezentacije nije prikazana na nekoj od televizijskih postaja u zemlji. Posljednji put se dogodilo 2014. godine kada su Škoti igrali prijateljski ogled protiv Poljske.


“Naravno da morate biti razočarani što nitko nije otkupio televizijska prava. Bilo bi lijepo da navijači sjede i gledaju reprezentaciju i nadamo se da ćemo moći igrati jednako dobro kao prošlog mjeseca, ali i da ćemo ostvariti dobre rezultate”, izjavio je škotski izbornik Steve Clarke.

Nije se škotski izbornik želio upuštati u rasprave zašto su primjerice otkupljena televizijska prava za utakmice Engleske, iako igraju u nižem rangu Lige nacija, dok sa Škotima to nije slušaj. “Neću se miješati u to. Ali imam isti osjećaj kao i navijači Škotske kod kuće. To je bolno”, dodao je Clarke.

Zlatko Dalić (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Škoti desetkovani ozljedama

U prvom kolu je u Glasgowu izgubila od Poljske sa 2:3, a pobjednički pogodak za goste zabio je Nicola Zalewski u sedmoj minuti nadoknade. U Portugalu su izgubili sa 1:2, a pobjedu domaćinima donio je Cristiano Ronaldo u 88. minuti. Clarke je uoči susreta s Hrvatskom suočen s velikim problemima jer ne može računati na 12 igrača zbog ozljeda.

“Ne želim se vaditi na ozljede, želim se koncentrirati na igrače koje imamo ovdje. Ovo je prilika da igrači koji su čekali priliku pokažu što mogu.” Jedan od onih kojeg neće biti je prvi vatar Angus Gunn. Na njegovo mjesto vjerojatno će stati 41-godišnji Craig Gordon.


Komentari