Slavni sportaš hrvatskog podrijetla ostao bez milijuna: ‘Uhvatili ga srpski ćevap narkodileri’

Mark Bosnich. (Foto: Screenshot/Instagram)

Glavni junak još jedne priče kako slava i novac mogu uspješne sportaše dovesti do samog dna je i proslavljeni nogometaš hrvatskih korijena Mark Bosnich. Nekadašnji vratar australske reprezentacije čuvao je gol slavnih engleskih klubova Manchester Uniteda, Chelseaja i Aston Ville i tamo zaradio puste milijune koji mi na kraju nisu donijeli i sreću jer se odao drogi i razuzdanom životu.

Bosnich je tijekom aktivne karijere rado isticao svoje hrvatsko podrijetlo. Mama mu je rođena u Australiji, ali njezini su roditelji podrijetlom iz Blata na Korčuli te su u Australiju  došli između Prvog i Drugog svjetskog rata. Njegov otac je u Australiju došao također iz Blata 1959. kao 15- godišnjak.

“Imam obitelj posvuda, u Splitu, Zagrebu pa čak i u Kiseljaku”, rekao je nedavno Bosnich za Total News Croatia.

Ljude zatekla objava na internetu: ‘Potvrđuju se optužbe protiv Gorana Navojca’

Umalo ubio vlastitog oca

Novac i slava nisu dobro utjecali na Bosnicha u životu. 2003. tijekom igranja za Chelsea postao je ovisnik o drogi. Prema vlastitom priznanju, na kokain je tjedno trošio po 4 tisuće eura. Droga, lijepe žene i raskalašen život doveli su ga gotovo do ludila. Otac ga je ipak uspio nagovoriti na odvikavanje i to nakon dramatične situacije u kojoj o ga je Bosnich umalo upucao misleći da je provalnik, piše Večernji list.


Priču o Bosnichu i o tome kako mu je pomogao ispričao je sada i srpski nogometaš Saša Ćurčić koji ga dobro poznaje jer su zajedno igrali u Aston Villi. Ćurčić je rekao kako su ga u jednom trenutku zvali Bosnichevi roditelji iz Sidneyja da ga izvuče iz Londona pošaljem u Sidney.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARK BOSNICH (@therealbozza_)

“Uhvatili ga srpski ćevap narkodileri”

“Uhvatila ga ona Sophie Anderton, manekenka kao ove beogradske. Žao mi je dečka, odličan je tip. Zbog nje je kupio penthouse od pet milijuna funti. Zvali me njegovi i ja odem u London, nađem ga u nekom apartmanu u podrumu, totalno u depresiji”, rekao je Čurčić gostujući u podcastu Sportlight. “Uhvatili ga srpski ćevap narkodileri pod svoje”

Čurčić je nastavio s pričom do koje se mjere u probleme uvalio u najgorim danima njegov kolega.

“On mi kaže: “Ja sam nekad tebe čuvao u Aston Villi, ti si bio problematičan, sad ti mene čuvaš”. Ja mu kažem: “Mark, moraš se dizati.” Uhvatili ga srpski ćevap narkodileri pod svoje, uspio sam to rastjerati i izvući ga. Sad radi na Fox televiziji. Kažem mu: “Diži se, nećemo dopustiti da izgubimo rat, bitke smo izgubili, ali rat nećemo.” Na kraju naše priče mi ćemo biti pobjednici”

Zbog stila života na kraju je ostao bez golemog iznosa novca koji je zaradio.

“Naježio sam se. Tu je otišlo 40 milijuna funti, gotovine koja je nestala s računa. On je bio vratar Manchester Uniteda i Chelsea, zarađivao je 60, 70 tisuća funti tjedno”, rekao je Ćurčić.

Bosnich se ipak na kraju uspio izvući iz pakla takvog života i danas živi u Australiji. Radi za Fox Sports i kaže da redovito posjećuje Hrvatsku. Iza njega su dva propala braka i živi s partnericom Sarah Jones.

Mark Bosnich. (Foto: Screenshot/Instagram)


Komentari