Sergej Jakirović nakon derbija zabrinut zbog jedne stvari: ‘Možda nam je trebao šamar’

Sergej Jakirović. (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Dinamo je izgubio prvi veliki hrvatski derbi sezone na Maksimiru od Hajduka s 1:0 i tako prepustio vrh tablice suparniku iz Splita, no iako su Modri kontrolirali veći dio utakmice, jedna stvar jako može zabrinuti Sergeja Jakirovića pred gostovanje u Munchenu protiv Bayerna, a toga je svjestan i od sam.

“Teška večer za nas. Manje-više smo kontrolirali sve, Hajduk nam nije radio probleme, možda više u otvaranju igre gdje nismo imali kvalitetan pritisak. Spor nam je bio protok lopte i kretanja bez lopte. I ono što smo izradili, jako brzo i nestrpljivo smo završavali. Moglo se puno bolje razigrati.

Odlučio sam ubaciti drugog napadača na poluvremenu, kontrolirali smo sve, ali smo zbog neopreznosti nakon duge lopte i kornera primili gol. Imali smo preko Kulenovića i Pjace i Roga šanse, nismo zabili. Moramo se sad pomiriti s porazom, iako je teško, rekao je trener Dinama i nastavio o predstojećim izazovima.

Nogometna utakmica 6. kola HNL-a između Dinama i Hajduka.
(Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Potreban šamar

“Rekao sam da smo svoje u Europi već napravili, ali ne treba sad otići u Ligu prvaka u nekom samozadovoljstvu. Možda nam je trebao šamar da se probudimo iz euforije. Momci su fokusirani, ne mogu ništa reći, ali ovo nije bila naša večer. Nažalost, dogodilo se baš u derbiju. Treba ići dalje, prvenstvo je dugo, maksimalni fokus jer bez prvenstva nema Europe”, rekao je Jakirović nakon poraza od Hajduka.

“Jako tvrda utakmica. Oni su imali tu priliku i dali gol, mi nismo iskoristili svoje i to je to”, komentirao je Martin Baturina i dodao: “Dobro su stajali i pripremili se. Bili su borbeni. Možda nam je nedostajalo više borbenosti i odlučnosti.

“Utakmica je bila podjednaka, ali otišla je na njihovu stranu. U poluvremenu smo se dogovorili da idemo zabiti gol i pobijediti, ali nažalost nije tako ispalo”, kazao je mladi Dinamov veznjak.


Teško bolesni bivši golman Dinama kroz suze poručio: ‘Ovo je moj zadnji intervju’


Komentari