Proglašavali su ga najvećim svjetskim talentom, a sad je iz Dinama otišao na stražnji izlaz

Antonio Marin napustio je Dinamo (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Svojedobno je bio proglašavan za jednog od najvećih nogometnih talenata svoje generacije, a danas je i službeno “na mala vrata” otišao iz Dinama. Antonio Marin, hitri ljevokrilni ofenzivac svoju će karijeru nastaviti u susjedstvu.

Japanac otkrio zašto je došao baš u Dinamo: Ovo bi vas moglo zaintrigirati

Još u ponedjeljak sve je bilo praktički spremno za objavu transfera, a ona se službeno dogodila u srijedu ujutro. Marin, koji je prije tjedan dana proslavio svoj 23. rođendan, postaje član ljubljanske Olimpije.

Njegov je ugovor s Dinamom trajao do ljeta, a klub s Maksimira nije mu radio nikakve probleme oko ranijeg odlaska. Olimpija će tako dobiti igrača odmah, a Dinamu se oslobađa novi prostor za eventualno dovođenje pojačanja.


Antonio Marin otišao iz Dinama (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Nije uspio

Podsjetimo, Marin je proljetnu polusezonu 22/23 odigrao na posudbi u Rijeci, a želja trenera na Maksimiru, najprije Igora Bišćana, a onda i Sergeja Jakirovića bila je zadržati ga do zime u klubu i ponuditi mu priliku. No, u 16 nastupa ove sezone zabio je četiri pogotka, a u HNL-u je u sedam nastupa skupio tek 136 minuta.

Marin je dijete Dinama, a iako je bio na posudbama u talijanskoj Monzi te u Lokomotivi, Šibeniku i Rijeci, nikada nije uspio ostvariti svoj puni potencijal koji se zagubio negdje u prijelazu iz juniorskog u seniorski nogomet.


Komentari