Poznati skaut nahvalio novog dragulja Dinamove akademije: Predviđaju mu veliku karijeru

Luka Vrbancic (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Svatko tko počne igrati nogomet u Zagrebu ima jedan san, a to je zaigrati za Dinamo. Rijetko to uspiju, a jedan od onih kojem je to uspjelo svakako je Luka Vrbančić.

Dečko iz Gajnica debitirao je za Dinamo baö u svojim Gajnicama. Bilo je to na početku ove sezone u öesnaestfinalu kupa gdje je Dinamo igrao protiv Ponivki, a Vrbančić je postigao i gol. On je slijedeći daroviti veznjak iz Dinamove akademije kojem predviđaju veliku karijeru.

Primijetio ga je i Jacek Kulig, poznatiji kao Football Talent Scout, lovac na wonderkide kojeg na X-u prati gotovo 300 tisuća ljudi.

Luka Vrbancic (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Sezona dokazivanja

Luka Vrbančić je u zadnje dvije utakmice najprije zabio gol iako je tek uöao u igru protiv Slaven Belupa, a onda je i asistirao protiv Rudeöa u svojem debiju od prve minute u prvoj ligi. Ima 18 godina, oduvijek sam bio njegov ogroman fan i presretan sam öto mu sjajno ideî, piöe u objavi.

Vrbančić je ove sezone nastupio u četiri prvenstvene utakmice za Dinamo i triput u Kupu u kojem je zabio dva gola. Za Dubravu je nastupio 11 puta i zabio je gol u pobjedi 2:0 protiv Zrinskog koji je favorit za ulazak u SuperSport HNL.

Nema nikakvih ponuda sa strane te se očekuje da Vrbančić slijedeće sezone bude vrlo bitan ekipi. Jakirović ga je i sam hvalio, a nema govora da se radi o vanserijskom talentu po kojima je Dinamo poznat.


Čini se da će Modrić, Kovačić i Baturina dobiti jednog vrhunskog nasljednika. Podsjetimo, Vrbančića je prvoj momčadi lani priključio Ante Čačić, a na ljetne pripreme uoči ove sezone poveo ga je Igor Biöćan.

Zvijezda Manchester Uniteda jednim potezom odradila sjajan marketinški posao za Dinamo


Komentari