Potop Dinama u Solunu: PAOK zabio pet komada

FC PAOK - GNK Dinamo, uzvratna utakmica osmine finala UEFA Europa Konferencijske lige. (Foto: Ronald Gorsic/CROPIX)

Dinamo se ipak nije uspio plasirati u četvrtfinale Konferencijske lige, u uzvratnom su susretu osmine finala izgubili na gostovanju u Solunu od PAOK-a sa 1-5 (0-3) te tako ispustili 2-0 prednost stvorenu u prvoj utakmici.

Golove za PAOK postigli su Abdul Rahman Baba (26), Petar Sučić (33-ag), Brandon Thomas (42), Konstantinos Koulierakis (72) i Andrija Živković (88-11m), dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Arber Hoxha (49).

Za Dinamo je kritično bilo prvo poluvrijeme koje su Zagrepčani odigrali ispod svake kritike, osim što su primili tri pogotka dopustili su grčkom sastavu još nekoliko izglednih prilika.

Najbolji u sastavu Dinama bio je Hohxa i to ne samo zbog pogotka nego i stoga što je bio stalna prijetnja domaćoj obrani na lijevom krilu. On je u 49. minuti iskoristio lošu reakciju braniča PAOK-a i preciznim udarcem svladao Kotarskog, no pokazalo se kako to nije bilo dovoljno za prolazak.

FC PAOK – GNK Dinamo, uzvratna utakmica osmine finala UEFA Europa Konferencijske lige.
Foto: John Moisiadis / INTIMEsports / CROPIX

PAOK – DINAMO 5:1

90- Kraj. Ovo je potop i velika sramota Dinama. Šteta jer snovi su bili drugačiji. Dinamo je ispao iz Konferencijske lige.


88- GOL za PAOK i kraj. Živković s 11 metara za potop Dinama.

85- Bomba Mišića, ali velika obrana Kotarskog.

81- Zabio je Dinamo, ali gol je poništen zbog igre rukom Kulenovića.

65- PAOK je u nokautu. Gol bi ih sada uništio. Kotarski spašava dobar pokušaj Hoxhe.

59- Baturina se ohrabrio, malo pred gola.

57- Apsolutna dominacija Dinama u nastavku. Sada PAOK ne može do lopte.

52- Kotarski sada spašava PAOK. Kakvu je priliku sada imao Špikić.

49- GOOOOOOOOLLLLLL! PAOK griješi Hoxha je potegnuo bez razmišljanja za povratak Dinama.

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj ove katastrofe u prvom dijelu.

41- GOOL! Raspad Dinama. Brendon je ostao sam i kao Baba kod prvog gola samo se naklonio i poništio rezultat iz Maksimira u potpunosti.

37- Petković je vratio loptu u pet metara iz teške situacije, ali nije bilo nikoga da to pospremi u gol. Šteta.

34- GOL! PAOK je sve vratio na nulu. Koulikeris je opalio s 30 metara, odbila se lopta od nekog iz redova Dinama i prevarila Nevistića.

33- PAOK je u potpunoj navali. Dinamo ne može ništa, a dojam je kao da ni ne želi naprijed.

27-  GOOOL! Vodi PAOK. Baba je sam ostao na korneru i lagano se samo naklonio.

16- Kakva obrana Nevistića. Meite je glavom nakon prekida ostao samo nekako je to obranio Nevistić. Opasno živi Dinamo.

8- Opasno je sada bilo za Dinamo. Prema Brandonu je išla jedna lopta, ali ju nije smirio i pao je u 16 metara. Tražio penal, ali sudac se samo nasmijao.

6-  Bez prilika u početku. Domaćini imaju loptu u nogama.

1- Susret je počeo, sretno Dinamo!

Stigli su i sastavi.

PAOK: Kotarski – Otto, Kedziora, Koulierakis, Baba – Ozdojev, Meite – A. Živković, Konstantelias, Taison – Thomas

DINAMO: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković – Mišić, Sučić – Špikić, Baturina, Hoxha – Petković

“Nećemo se braniti, to nije u našem DNK! “I mi i PAOK volimo posjed i loptu. PAOK je opasan kada osvoji loptu, imamo još prostora za naprijed. Morat ćemo biti kompaktni, zgusnuti. PAOK je odigrao slabije, posebno krila, morat ćemo sutra i mi igrati bolje” najavio je ranije Sergej Jakirović.

Petković junak prve utakmice

Najvažnije u prvom ogledu napravio je Bruno Petković golovima u 37. i 71. minuti. Prvo je oduzeo loptu u jednoj akciji gostiju, sjurio se prema golu gostiju i puknuo. Dominik Kotarski je spriječio prvi udarac, ali ne i drugi i tako je Dinamo na poluvrijeme otišao s prednošću 1:0.

Za drugi gol Dinamo je ponovno iskoristio otvoreni prostor na polovici PAOK-a. Martin Baturina je krasno podvalio loptu u kazneni prostor, prošla je pokraj nogu gostujućih braniča, a Petković ju je mirno plasirao preko Kotarskog za svoj i drugi gol Dinama te potvrdu pobjede.

Dinamo je svjetski prvak po transferima: U ove dvije kategorije nitko im nije ravan

Grci u lošoj formi

PAOK je prošlog tjedna upisao poraze od Dinama i gradskog rivala Arisa u prvenstvu što je bio novi veliki udarac za solunske ”crno-bijele”.

Dinamo se polako diže u formi, a momčad se napunila samopouzdanjem s dvije pobjede u nizu. U posljednje se vrijeme nekako kristalizirala prva 11-orica i vjerojatno će na teren istih 11 kao prije tjedan dana u Zagrebu.

Bit će ovo prvi europski dvoboj s novim čelništvom u loži. Novi predsjednik Velimir Zajec tamo će zamijeniti poraženog Mirka Barišića. Zajec je veliko ime u Grčkoj gdje je bio igračka legenda i kasnije klupski djelatnik Panathinaikosa.


Komentari