Ovako bi Dinamo trebao izgledati protiv Monaca: Obranu čeka težak ispit

Igrači Dinama (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Dinamo će u srijedu od 21 sat na Maksimiru igrati 2. kolo Lige prvaka protiv Monaca. Nakon debakla od 9:2 protiv Bayerna Sergej Jakirović je postao bivši, a novi trener je povratnik Nenad Bjelica.

On je u svom debiju s 5:1 pobijedio Lokomotivu, a sada se postavlja pitanje kako će Dinamo igrati protiv Monaca. Najviše je pitanja vezano uz obranu koja i je najveći problem Dinama, a Monaco je momčad kojoj bi način igre Dinamove obrane mogao i te kako koristiti.

Za očekivati je da će Bjelica krenuti s obranom dosta sličnom kao onom protiv Lokomotive. Nevistić na golu, Ristovski i Gabriel na bekovima dok bi stoperski par trebali činiti Torrente i Cathrine. Ipak, ima mjesta za eksperimente.

Cilj je jasan

Mmae sigurno neće igrati pa se nadaju navijači da će KTC biti spreman. Torrente je dobrom utakmicom protiv Lokomotive sebi kupio mjesto u prvih 11 ispred Bernauera. Treba dodati kako postoji mogućnost da Ristovski zaigra stoper sa Španjolcem, Gabriel bude na prirodnom desnom beku, a onda bi Ogiwara (ako bude spreman) krenuti u prvih 11. Neće nas i začuditi da se ipak odluči za duo Bernauer- Torrente.

Vezni red ne bi trebao imati previše upitnika. Mišić je siguran, a vratio se i Sučić koji je falio momčadi u zadnjih nekoliko utakmica. Ispred njih bit će Baturina koji je protiv Lokomotive zabio svoj prvi gol sezone.

U napadu za očekivati je da će na krilima biti Hoxha koji pokazuje odličnu energiju te na drugoj strani Marko Pjaca kojeg je Bjelica protiv Lokomotive čuvao. U vrhu, tu nema dileme, kapetan i vođa momčadi Bruno Petković. Cilj je jasan, isprati gorki okus iz utakmice s Bayernom.


Četvrtoligaš zabio Dinamu: Modri do pobjede u Kupu


Komentari