Odbio je Dinamo, ali neće ostati ni u Njemačkoj: Poznat je novi klub povremenog Vatrenog

Dion Drena Beljo (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Čini se kako je Dion Drena Beljo pred potpisom za novi klub, ali to neće biti neki od hrvatskih velikana Dinamo ili Hajduk koji su iskazali interes za dovođenjem ovog 195 centimetara visokog napadača.

Prema svemu sudeći bit će to bečki Rapid koji je u potrazi za novim napadačem nakon odlaska Francuza Fallyja Mayulua u Bristol City. Iako je postojala opcija da Rapid dovede Jonatana Brauta Brunesa, inače rođaka sjajnog napadača Manchester Cityja Erlinga Haalanda, to je, čini se, propalo, pa bi Beljo trebao biti taj koji će pojačati Rapid.

A prema navodima u austrijskim i njemačkim medijima, trebao bi biti doveden na posudbu i posao je nadomak realizacije. Dakle, ostat će članom njemačkog Augsburga, ali će igrati u austrijskoj Bundesligi.

@zagrebinfo Ajmo Vatreni 🇭🇷🇭🇷 Zagreb je spreman ❤ #zagrebinfo #vatreni #utakmica #nogomet #svjetskoprvenstvo ♬ original sound – 🔆

U drugom planu

Beljo je u njemačkom klubu završio u drugom planu u protekloj sezoni, a pad se dogodio nakon obećavajućeg početka nakon što je za Augsburg imao dva gola u ranoj fazi sezone u njemačkoj 1. Bundesligi.

Dinamo je stupio u kontakt s Beljom i njegovim predstavnicima, a dobili su iz Maksimira povratnu reakciju da bi igrač želio nastaviti karijeru u inozemstvu. Međutim, ulogu o odbijanju ponude Dinama odigrala je i činjenica da hrvatski prvak nije riješio situaciju oko Brune Petkovića, a dok je ‘Doktor nogometa’ u Zagrebu Belji je jasno da ne bi bio prva opcija i imao željenu minutažu.


A za Belju je idući korak u odabiru kluba jako važan. Želi igrati konstantno, nametnuti se izborniku hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću za utakmice Lige nacija i kvalifikacijski ciklus za SP 2026. godine.

Beljo je u najjačoj konkurenciji u hrvatskoj nacionalnoj momčadi upisao dva nastupa, protiv Turske u Osijeku i protiv Walesa u Cardiffu lani u listopadu. Bila su to ujedno i dva najslabija nastupa Vatrenih u kvalifikacijama, koja su završila porazima 1:0 od Turaka i 2:1 od Walesa, pa ni za Belju to nije ispalo dobro. Pao je u drugi plan kod Dalića, a sada se nada povratku u izabrano društvo.

Naš Vatreni ima tešku životnu priču, a nakon Eura otišao je svojoj obitelji pomoći u polju


Komentari