Odbio je Borussiju, potpisao za Dinamo, pa izabrao reprezentaciju susjedne države

Utakmica Dinamo - Osijek (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

On je nova nada zagrebačkog Dinama, predviđaju mu se velike stvari, a ljetos se iz Njemačke vratio u Maksimir. Ipak, neće zaigrati za mladu hrvatsku reprezentaciju, barem zasad. Leon Oroz je ime 16-godišnjeg Dinamovog kadeta koji će uskoro zaigrati za selekciju susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Sedam godina boravio je Oroz u Njemačkoj nastupajući u omladinskim pogonima Reutlingna, Stuttgarta i Kaiserslauterna. U redovima Kaiserslauterna je bio sve do ovoga ljeta, a onda je prelomio važnu odluku i odlučio se vratiti u Zagreb iako je imao ponude bundesligaških uglednika Borussije Dortmund i berlinske Herthe.

S Dinamom je potpisan trogodišnji stipendijski ugovor i priključio se kadetima Modrih, a brzo su reagirali iz Bosne i Hercegovine i ponudili mu da igra za njihovu U17 reprezentaciju.

Dinamo počinje Ligu prvaka pravim spektaklom: Mnogi će iz Zagreba ići zbog ove utakmice

Iz BiH su brže reagirali

Orozov otac porijeklom je iz Bosne i Hercegovine zbog čega ima i pravo nastupa za mlade ‘Zmajeve’, a zato je ujedno i dobio poziv izbornika kadetske reprezentacije Muhameda Džakmića.


Oroz je upućeni poziv prihvatio i tijekom reprezentativne stanke trebao bi debitirati za mladu reprezentaciju BiH, što ne znači da u budućnosti ne može zaigrati i za Hrvatsku, u slučaju da Hrvatski nogometni savez (HNS) pokaže interes. Svjesni su toga i na portalu Sportsport, koji na kraju zaključuju:

“U Hrvatskoj se nadaju da će Leon biti budućnost Dinama, ali i reprezentacije Hrvatske, no barem za sada – nastupat će za BiH, ali ni bi bio ni prvi, nažalost ni posljednji koji bi preko noći “shvatio” da više voli Hrvatsku i da promijeni nacionalni grb kada već izraste u ozbiljnog igrača.”

Oroz igra u veznoj liniji, navodno može igrati jednako kvalitetno na pozicijama šestice i osmice, a za njega se tvrdi da ga krasi odličan udarac, ali i pregled igre. Ostaje na kraju vidjeti za koga će na kraju igrati, ali ostaje činjenica da su zasad iz Bosne i Hercegovine i njihovog nogometnog saveza reagirali brže i doveli mladog talenta pod svoje okrilje.


Komentari