NOVI PORAZ HRVATSKE: Rendulić je malo osvježio momčad, ali igra je i dalje neuvjerljiva

hrhokej.net

Ofenzivno reprezentacija i nije djelovala tako loše, malo su poletjeli dolaskom Rendulića, ali defenzivno je to izgledalo izrazito loše.

Hrvatska hokejaška reprezentacija doživjela je i drugi uzastopni poraz na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupine B. Pred oko 1.200 navijača u Domu sportova slavila je momčad Ukrajine s uvjerljivih 4:1 (2:1, 2:0, 0:0).

Čak niti dolazak našeg najboljeg hokejaša Borne Rendulića nije drastično popravio kvalitetu igre u reprezentaciji koja je, nakon poraza od Velike Britanije u nedjelju, pokazala inferiornost i u utakmici s Ukrajinom. Premda su djelovali nešto uvjerljivije u prvoj trećini, uputivši 13 udaraca što je gotovo jednako broju udaraca koje su uputili protiv Velike Britanije kojoj su zaprijetili tek 14 puta.

Ofenzivno repka i nije djelovala tako loše, malo su poletjeli dolaskom Rendulića, ali defenzivno je to izgledalo izrazito loše. To je već u trećoj minuti kaznio Černjišenko kada je izbio sam pred Tomljenovića i lako ga svladao za 1:0. Iako su hrvatski hohejaši pokušavali organizirati napad za izjednačenje, ukrajinski su podigli na 2:0 već u 15. minuti preko Isajenka.

 

Ipak, prije kraja trećine Hrvatska dolazi do smanjenja. Miličić je u 19. minuti na asistenciju Jarčova uspio zabiti Ukrajincu Zaharačenku i vratio koliku toliku nadu. No, kratko je trajala ta nada. Već nakon 13 sekundi u nastavku Zaharov iz mrtvog kuta matira Tomljenovića. Forsiranje se nastavilo i Ukrajinci s dva igrača više podižu na konačnih 4:1 u 27. minuti preko Šafarenka.


Zadnju trećinu obilježili su suci koji su uglavnom isključivali igrače i time nepotrebno dizali tenzije.

Hrvatsku sada tek čeka borba za koju su se i spremali. Susret s Rumunjskom koja je također neslavno prošla u prva dva nastupa na rasporedu je u srijedu, a pobjeda u tom susretu donijela bi Hrvatskoj opstanak u skupini, što je bio i inicijalni cilj.

 

 


Komentari