Junior će Juniora izgurati iz momčadi, Fernandes je ovime pokazao kako je Dinamao za njega prošlost…

Igrao je kako mu se prohtjelo, katkada se šetao po terenu, katkada je djelovalo kako mu se baš i neda igrati, ponekad je mirovao cijelu utakmicu, a onda se sjetio kako bi mogao malo igrati pa je čak i zabijao.

Dinamo ga plaća oko 900 tisuća eura godišnje, a on se ne može nametnuti ni u drugoj momčadi, to jest, rezervama. To bi na kraju bio zaključak cijele tragikomedije oko Juniora Fernandesa. Igrač koji je od prvog dana u klubu pokazivao kako ima veliki talent, ali i jednako tako veliki problem s ponašanjem. Kažanjavao ga je Dinamo zbog sitnih nepodopština nebrojno puta, ali Junior bi svaki puta izašao kao pobjednik i nekako našao svoj put do prve momčadi.

Igrao je kako mu se prohtjelo, katkada se šetao po terenu, katkada je djelovalo kako mu se baš i neda igrati, ponekad je mirovao cijelu utakmicu, a onda se sjetio kako bi mogao malo igrati pa i zabiti. No, znao je Junior pružati i dobrih, štoviše, odličnih partija. Znao je juriti po boku od obrane do napada, centrirati, sječi s krila u protivnički šesnaesterac, driblati i pretrčavati, ali samo kada je to htio.

Za vratom mu diše Brekalo

Kako je u Dinamu trenutno nastala velika gužva jer na vrata prve momčadi kucaju fenomenalni juniori koji već sada sa 17, 18 godina igraju kao da su profesionalci već barem pet godina, Juniorovo mjesto na lijevom krilu više nije rezervirano samo za njega. Naime, za vratom mu već neko vrijeme diše mladi Brekalo, najveći talent među Dinamovim juniorima. Iako se nedavno počelo šuškati o Brekalovu odlasku, navodno je mladi krilni igrač kazao kako će ipak ostati, ali samo ako bude igrao. Baš negdje u to vrijeme Junior je opet kiksao i naljutio Mamića koji ga je potjerao iz prve momčadi.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Time je u principu sve rečeno, za njega će se više teško naći mjesta u prvom momčadi, naravno, osim ako Mamić ne popusti već po tko zna koji put, a Brekalu je sada idealna šansa da pokaže kako je adekvatnije riješenje za krilo od igrača koji igra kad mu se prohtje.

Kako se riješiti Fernandesa

No, što sada s Fernandesom? Dinamo 2 ili drugim riječima Dinamo trenutno plaća gotovo milijun eura igrača koji igra 2. HNL, a kako do sada niti jedan klub nije pokazivao prevelik interes za Fernandesom, logično je upitati se što će sada s njim. Čovjek je dokazao kako nema motiva igrati više u Dinamu, barem prema onome što smo imali prilike vidjeti u njegovom debiju za Dinamo 2 u kojem je momčad izvukla 1:1 s posljednjom momčadi 2. HNL, Zadrom. Da stvar bude gora s njim su igrali i Machado i Taravel, a ovaj potonji odnio je bio i strijelac.


Dinamo bi s njim mogao čak i zaglaviti, naime, Junior je već zagazio u 28. godinu života što su godine kada krilni igrači igraju najjaču formu, a on trenutno igra u Dinamovim rezervama. Nimalo dobar podatak za potencijalne kupca. Nadalje, Dinamo na njemu vjerojatno neće zaraditi. On trenutno vrijedi oko tri milijuna eura, ali teško je procijeniti hoće li ga se prodavati ispod ili iznad te cijene, dok će Čileanac vjerojatno od novog kluba tražiti sličnu plaću koju ima i sada u Dinamu, a realno, ne zaslužuje ju.

fernandes
Facebook

Bilo kako bilo, Modrima je bolje što prije zatvoriti priču s Fernandesom jer bi u budućnosti ovaj odnos mogao izazvati više problema. No, koje bi bilo riješenje, čekati da mu završi “masni” ugovor i isplatiti ga do kraja ili prihvatiti prvu ponudu koja legne na stol, ako uopće i legne? Kako sporazumni raskid ili raskid ugovora vjerojatno ne dolaze u obzir, a Junior se vjerojatno neće preko noći promijeniti, ta su dva rješenja jedina moguća, a koje će Dinamo prihvatiti to će pokazati budućnost.

>>> Zašto Mamić forsira Eduarda, a najbolji mladi vratar u Hrvatskoj je tek treća opcija?

 


Komentari