Neslužbeno: Poznata presuda?! Evo koliko će zatvora navodno dobiti Zdravko Mamić i ostali okrivljenici

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Špica bruji, kao i uvijek “upućena”, tvrdi da se već znaju koje će kazne dobiti osumnjičenici iz nogometnih krugova sa suđenja u Osijeku. Naravno, svi tvrde da je informacija provjerena, ali naravno da nije. Dakle, pričamo o neslužbenoj informaciji, piše portal Dnevno.

Provjerene informacije širili su neki koji su “znali da je Mamić pobjegao u Abu Dhabi”. Nije! Ima press konferenciju koja će zatresti temelje sudske vlasti i šokirati javnost dva dana prije izricanja službene nepravomoćne presude.

Uglavnom, u zagrebačkom i osječkim kuloarima se priča, a oni koji to pričaju tvrde da su informacije stigle iz najužeg odvjetničkog tima Mamića, da će kazne biti rigorozne… U tim pričama spominje se da će Zoran Mamić dobiti četiri godine zatvora, Vrbanović između jedne i pol i dvije godine, a da Zdravku Mamiću prijeti i da će dobiti između šest ili sedam godina zatvora.

Onaj koji dobije iznad pet godina zatvora odmah iz sudnice ide u zatvor čekati pravomoćnost presude. Oni koji dobiju manje od pet godina idu kući i čekaju pravomoćnost presude.

Eto, to se priča po kuloarima, što nikako ne znači da je u potpunosti vjerodostojno, ali je znakovito prije ovog obraćanja javnosti Zdravka Mamića. Ako su i do njega doprle te glasine onda pressica možda i ima smisla, možda je saznao za presudu pa krenuo u posljednji atak, a možda je riječ i pukom pritisku na sud.

Podsjećamo,Zdravko Mamić je prije samo koji sat sazvao izvanrednu presicu, pojašnjavajući kako će to biti najšokantnija i najbitnija presica u njegovom životu. A što je to toliko “šokantno” doznat ćemo vrlo brzo, odnosno u 21 sat kada će se okrivljenik za malverzacije u Dinamu u iznosu većem od 116 milijuna kuna, obratiti novinarima. Nadajmo se bez popratnih uvreda i psovki…



Komentari