Nenad Bjelica vodi igrače Dinama na mini pripreme pred vruću jesen

Nenad Bjelica (Foto: Cropix)

Zagrebački Dinamo je nakon crne rupe početkom rujna ponovno pronašao formulu pobjeđivanja dolaskom Bjelice na klupu, pa su u 9. kolu SuperSport HNL-a Modri uspjeli uknjižiti tri boda na teškom gostovanju u Varaždinu, koje im je donio prvijenac Kolumbijca Cordobe.

Uvjeti za igru bili su jako loši, mokri travnjak bio je dosta gori od onoga na Maksimiru protiv Monaca, a na teren se požalio i Stefan Ristovski. “Ja bih rekao šest bodova s obzirom na to kakvi su bili uvjeti. Stvarno, ovo je ispod svake razine profesionalnog nogometa. Mislim da ne bih previše pričao o tim uvjetima. Drago mi je da smo dobili i to je najvažnije”, rekao je Makedonac.

Dinamo tako s Rijekom dijeli drugo mjesto na ljestvici, a Nenad Bjelica odlučio je igrače koji neće biti pozvani u reprezentaciju počastiti i mini pripremama, jer očito se strateg Modrih želi što bolje upoznati s momčadi u ovom periodu, kako bi se što bolje pripremili za vruću jesen.

Vruća jesen

“U utorak idemo u Sv. Martin, odradit ćemo utakmicu s Poletom, bit ćemo tmo tri dana. Onda ćemo dati tri dana slobodno i od ponedjeljka se pripremati za utakmicu s Istrom. Shvatit ćemo ozbiljno i tu utakmicu s Poletom, kad igramo Ligu prvaka, HNL, Kup ili bilo koju utakmicu, imamo grb Dinama na dresu i pristup mora biti najozbiljniji”, rekao je Bjelica o planovima Dinama do nastavka prvenstva.

Naravno u Sv. Martinu na Muri oduševljeni su dolaskom hrvatskog prvaka pa je Polet na svojim stranicama napisao: “S velikim ponosom najavljujemo da na trodnevne mini-pripreme dolazi aktualni hrvatski prvak, ekipa koja se natječe u UEFA Champions League, dame i gospodo, u Sveti Martin na Muri stiže GNK Dinamo”, stoji u priopćenju četvrtoligaša.


Nakon reprezentativne pauze Dinamo ide na gostovanje kod Istre 19. listopada, koja je u 9. kolu spretno i sretno pobijedila Osijek, da bi nakon toga 23. listopada Modri krenuli na gostovanje u Ligi prvaka kod RB Salzburga, koji je u zadnjem kolu doživio debakl protiv Sturma od 5:0.

Nije bilo lako: Dinamo slavio u Varaždinu


Komentari