MEDVJEDI U SAMOM VRHU: Smjestili se među klubove s najviše obožavatelja na svijetu

press

Medveščak i Hrvatska su u vrhu svjetske ljestvice hokejskih klubova.

Međunarodna agencija RESULT Sports jučer je objavila jednu, za našu malu zemlju, jako zanimljivu analizu. Iz 20 zemalja svijeta uzeli su hokejske klubove s najvećim brojem fanova na Facebooku pa je tako Medveščak sa svojih 176 068 pratitelja vinuo Hrvatsku na visoko treće mjesto, odmah iza SAD-a i Kanade.

Uspoređivao se broj domaćih i stranih fanova pa se pokazalo da je 72.9% Medveščakovih fanova iz Hrvatske, a čak 7.9% fanova, ili brojkom 13 908 dolazi iz Bosne i Hercegovine.

U analizu su ušli i drugi KHL klubovi pa je tako Slovan Bratislava zauzeo šesto mjesto, Dinamo Riga deveto, CSKA Moskva deseto, Baris Astana 16., a na pretposljednjem, 19. našao se Dinamo Minsk.

press
press

Dobra digitalna strategija zahtjeva analizu međunarodnih hokejskih tržišta. Temeljne vrijednosti RESULT Sportsa su digitalni monitoring i digitalni marketing, stoga smo ovom globalnom analizom hokejskih klubova na Facebooku željeli klubovima diljem svijeta dati detaljno izvješće trenutnog stanja”, izjavio je Mario Leo, generalni direktor RESULT Sports povodom objave izvješća.

A zašto su ova analiza i rezultati važni za Klub, objasnila je direktorica digitalnih komunikacija, Ana Čalić:


„Lijepo je za vidjeti da se jedna mala Hrvatska, s tri klizališta u zemlji svrstala uz bok hokejskim zemljama poput Kanade i SAD-a te ostavila iza sebe neke puno veće hokejske zemlje, a sve zahvaljujući digitalnoj komunikaciji na Facebooku. Iako često analiziramo statistike s našeg Facebook profila, odlično je vidjeti usporedbu s drugim klubovima i zemljama te nam daje bolji uvid u kojem smjeru, na koji način i prema kojoj publici bi trebali orijentirati svoje buduće projekte na društvenim mrežama.“


Komentari