Jedna reprezentacija zbog Hrvatske zaprijetila povlačenjem s Eura: ‘Želimo drakonske kazne’

Luka Modric (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Hrvatska nogometna reprezentacija rezimirala je s Albanijom u Hamburgu rezultatom 2:2, a utakmica je od početka do kraja bila napeta.

Albanci su prvi gol zabili već u 11. minuti, a onda je u 74. minuti golom Kramarića Hrvatska uspjela izjednačiti. Samo dvije minute kasnije uslijedio je veliki šok za Albance nakon što je Gjasuli pisan autogol, čime su Vatreni prešli u vodstvo.

Ipak, u 95. minuti opet dolazi do preokreta kada Albanci ponovno zabijaju za izjednačenje, a nedugo nakon toga sudac je svirao kraj utakmice.

‘Ovo je skandalozno’

Navijači obje reprezentacije družili su se dan prije utakmice na ulicama Hamburga u prijateljskom ozračju, zajedno pili i pjevali. Međutim, na stadionu nije prošlo bez incidenata. Albanski navijači su tijekom utakmice skandirali ‘Ubij Srbina!”’,  a nakon završetka utakmice nekolicina njih ušla je na teren.

S druge strane, hrvatski navijači su zapalili nekoliko dimnih bombi iza gola, što je bilo vidljivo i u prijenosu, a dio njih se pridružio albanskom skandiranju. To je izazvalo bijes među Srbima, a generalni tajnik Nogometnog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, osudio je incidente i najavio da će tražiti kaznu od UEFA-e.


“FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa čak i po cijenu isključenja iz natjecanja. Ovo je skandalozno i ne želimo da se ponavlja,” rekao je Šurbatović za RTS, no nije precizirao kakvu kaznu očekuje. “Želimo da se drakonski kazne navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel UEFA-i zbog današnjih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo.”

Vrtuljak emocija: Pogledajte atmosferu na Trgu Jelačića nakon šokantnih golova Albanije i Hrvatske

‘Takvim stvarima nije mjesto u nogometu’

Inače, UEFA je s ukupno 14.500 eura kaznila i Srbiju zbog incidenata navijača tijekom susreta s Engleskom. “Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Kažnjeni smo zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vrijeđanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apeliram da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda,” dodao je Šurbatović, još jednom se osvrnuvši na događaje u Hamburgu.

“Ovo nije zapamćeno u povijesti nogometa. Takvim stvarima nije mjesto u nogometu. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. U stalnoj smo komunikaciji s UEFA-om i sigurni smo da će kazne biti rigorozne.”

Hrvatska je već kažnjena s gotovo 80.000 eura, a nakon ove pjesme koju su započeli Albanci, ostaje vidjeti hoće li biti još sankcija.


Komentari