Hrvatska razvalila Dončićevu NBA Sloveniju: Velika pobjeda u pohodu na Olimpijske igre

Hrvatska - Slovenija. Mario Hezonja. (Foto: Tonci Vlasic/CROPIX)

Hrvatski košarkaši su u izvanrednom nastupu slavili sa 108:92 protiv Slovenije na početku kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

Predvođena kapetanom Darijem Šarićem koji je imao trostruko-dvoznamenkasti učinak Hrvatska je na startu turnira u Pireju sasvim nadigrala momčad koju vodi velika NBA zvijezda Luka Dončić.

Šarić je svoju sjajnu predstavu statistički zaokružio na 19 poena, po 10 skokova i asistencija, a šuterski raspoloženi Filipović imao je 21 poen, sa 6/7 za tricu.

Hrvatska – Slovenija.
Mario Hezonja.
(Foto: Tonci Vlasic/CROPIX)

Ivica Zubac završio je s 18 poena, osam skokova i pet asistencija, Branković se jako razigrao u drugom poluvremenu i došao je do 15 poena, a vrijedi dodati i učinak Marija Hezonje (12 poena, osam asistencija i šest skokova) te Jaleena Smitha (11 poena).

Nakon sjajnog početka turnira, za Hrvatsku nema predaha s obzirom na to da je druga od dvije utakmice u skupini na rasporedu sutra u 16:30 sati protiv Novog Zelanda. Dobije li Novozelanđane, Hrvatska u polufinale ide s prvog mjesta u svojoj grupi, što najvjerojatnije znači izbjegavanje domaćih Grka u polufinalnoj utakmici.

Bivši Dinamovac teško obolio, navijači u akciji za liječenje u Njemačkoj: ‘Dođi i pomozi’



Komentari