Spektakl na Maksimiru: Hrvatska pobijedila Škotsku, spasio nas VAR

Trening uoči utakmice Hrvatska-Škotska (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Prvih 11 Hrvatske:
Livaković – Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol – Perišić, Modrić, Mario Pašalić, Sosa – L. Sučić – Kramarić, Matanović

Prvih 11 Škotske:
Gordon – Ralston, Souttar, Hanley, Robertson – Gilmour, McLean – Doak, McTominay, Christie – Dykes

Hrvatska nogometna reperezentacija s 2:1 pobijedila je Škotsku i tako ostvarila drugu pobjedu u Ligi nacija. Ovim je Hrvatska došla vrlo blizu cilja, a to je plasman u četvrtfinale.

Neće ga spasiti ni gol Bayernu: Dinamovac na izlaznim vratima kluba

‘Čeka nas težak protivnik’

Prije nego što se počelo igrati, atmosferu je podignuo izlazak Marcela Brozovića na teren nakon što je objavio oproštaj od dresa hrvatske reprezentacije, i to nakon odigranih 99 utakmica za Vatrene.


Domaći navijači imali su priliku nakloniti se Brozoviću, a susret je pratilo i puno gostiju, točnije, njih 1804 koliko je imalo ulaznice za dolazak na Južnu tribinu Maksimira. Škoti su danas u središtu Zagreba bili na okupu i puno popili, a sada će gledati momčad koja je u novo izdanje Lige nacija krenula s porazima od Poljaka i Portugalaca.

U najavi utakmice, Zlatko Dalić je jučer pričao o očekivanjima protiv Škota. “Radili smo dobro tri dana, mislim da smo spremni za Škote. Ostajemo pri onome što smo igrali protiv Poljske i Portugala. U većem dijelu to je bilo dobro, sada se nadam da će biti još bolje i kvalitetnije. Naš cilj je osvojiti tri boda, čeka nas težak, borben i agresivan protivnik. Moramo biti oprezni”, rekao je hrvatski izbornik.

Proslavljeni vratar Dinama umire, njegove riječi slamaju srce: ‘Sada je došlo vrijeme’

‘Ne očekujemo laganu utakmicu’

“Škoti su igrali dvije teške utakmice i obje izgubili. Poljska ih je dobila iz penala, a i Portugal ih je dobio u zadnjim minutama. Očekujem da ćemo mi vladati posjedom, moramo paziti dane gubimo olako lopte i posebno se moramo čuvati prekida. Puno pažnje moramo posvetiti izgradnji napada i biti strpljivi kao protiv Poljske. Nećemo dopustiti da nas protivnik iznenadi kontrom ili prekidom, o tome smo dosta pričali i radili smo na tome”, dodao je Dalić.

Svoju riječ je u najavi susreta imao i kapetan Vatrenih Luka Modrić. “Rezultati Škotske u zadnje vrijeme nisu najbolji, ali to u ovoj utakmici ništa ne znači. Naš skor sa Škotskom nije pozitivan, saznao sam da imamo samo jednu pobjedu u šest utakmica. To pokazuje da nam je teško igrati s njima”, rekao je Modrić.

“Škotska je uvijek fanatična i borbena ekipa, s reprezentativcima u dobrim klubovima širom Velike Britanije. Čeka nas teška utakmica, prihvaćamo ulogu favorita, ali ne očekujemo laganu utakmicu. Vjerujem u nas i nadam se da ćemo odigrati veliku utakmicu i doći do tri boda”, dodao je kapetan Vatrenih.

Na drugoj strani, o očekivanjima od utakmice na travnjaku Maksimira je u svojoj najavi govorio škotski izbornik Steve Clarke. “Naša momčad se ne predaje, tražim više koncentracije da se pogreške ne ponavljaju. Detalji odlučuju takve utakmice. Učinit ćemo sve da doneseno slavlje našim navijačima”, poručio je Clarke.


Komentari