HRGOVIĆ SE RAZMAHAO: Ima poruku za kritičare, šutnji je došao kraj!

Fotk: Jurica Galoic/PIXSELL

Filip Hrgović priprema se za novi nastup u profesionalnoj boksačkoj karijeri u teškoj kategoriji, u kojoj do sada ima 13 pobjeda u isto toliko mečeva. Nakon najave da 4. prosinca ide na Amerikanca Scotta Alexandera, protiv kojeg će biti favorit, 29-godišnji Zagrepčanin je u razgovoru za RTL kazao što očekuje od tog nastupa.

‘Radi se o manjem teškašu. Niži je i manji od mene, čini mi se konstitucijom sitniji, ali dosta je brz i tehnički je dosta dobar. Nije za podcijeniti, ima više pobjeda od mene’, rekao je Hrgović o 32-godišnjem Alexanderu koji je u trenutnom poretku vodećih teškaša na svijetu na 178. mjestu.

Alexander je do sada u karijeri ubilježio 16 pobjeda, četiri poraza i dvije neriješene borbe u 22 nastupa u profesionalnom boksu.

Foto: Pixsell

Spreman za odgovor

Hrgović se priprema za izazov u ringu, a u najavi dolazeće borbe, imao je i odgovor svim kritičarima koji ga prozivaju zbog protivnika na njegovu profesionalnom putu.

‘Svatko tko misli da ovo nije dostojan protivnik trebao bi odraditi jedan trening ili barem jedan sparing koje imam u tijeku priprema. Onda bi promijenio mišljenje’, rekao je 29-godišnji Zagrepčanin za RTL, dodajući i da nije zabrinut zbog svojeg dosadašnjeg profesionalnog učinka jer su najbolje godine tek pred njim.


Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Predviđeni protivnik otpao

Prije nego je u igru ušao Scott Alexander, kao dolazeći Hrgovićev protivnik spominjao se Martin Bakole, no kako kaže hrvatski boksač, Bakoleov menadžer otkrio je da je njihov odabir bio susret s Francuzom Tonyjem Yokom, kojeg smatraju lakšim protivnikom, a imao je i bolju ponudu gledajući financijski dio priče.


Hrgović se osvrnuo i na priču da je ispao iz konkurencije za izazivača za svjetski naslov u organizaciji IBF. Kazao je da to još nije gotova stvar jer čeka okršaj Charlesa Martina i Luisa Ortiza, a kako je 29-godišnji Zagrepčanin istaknuo za RTL, pobjednik tog meča trebao bi biti njegov protivnik za poziciju obveznog izazivača za svjetsku titulu.


Komentari